drazan janjanin-olsberg (1)Dražan Janjanin, bokser iz Prijedora, nezasluženo je poražen u gradu Olsbergu (Njemačka) od domaćeg iskusnog borca Andreasa Sidona.

U ovom meču, u superteškoj kategoriji (preko 91 kilogram), koji je bio „šlager“ revije, propustio je priliku da se pobjedom domogne WBB evropskog pojasa.

-Odboksovao sam svih 12 rundi i po opštem utisku mnogih bio bolji, ali sam sudijskom odlukom „pokraden“. Ipak, moram izraziti zadovoljstvo jer sam dobio moralnu satisfakciju činjenicom da me je publika u rodnom gradu mog protivnika, iskusnog i kvalitetnog rivala, iz ringa ispratila aplauzima, dok je odluku o njegovoj pobjedi dočekala sa negodovanjem – rekao je Janjanin.

drazan janjanin-olsberg (2)On je dodao da nakon ovog poraza nastavlja sa napornim treninzima kako bi se ponovo vratio na „pobjednički kolosijek“.

-Svima onima koji su mislili da ću biti nokautiran na početku meča, na najbolji način sam pokazao da sam ozbiljan bokser i samo me sportska nepravda spriječila da osvojim evropski WBB pojas – istakao je prijedorski bokser.

Vrijedi napomenuti da je ovo Janjaninu u dosadašnjoj profesionalnoj bokserskoj karijeri bio prvi poraz, poslije sedam dobijenih borbi, od kojih je šest riješio u svoju korist nokautom.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Dražan Janjanin
drazan janjanin-olsberg (3) drazan janjanin-olsberg (4)