fk gomjenica-prvak cetvrte lige (1)Prije početka utakmice posljednjeg kola Četvrte lige Područnog fudbalskog saveza Prijedor u kojoj je Gomjenica dočekala Slaven iz Dobrljina, Mile Mandić, predsjednik PFS Prijedor uručio je pobjednički pehar kapitenu domaće ekipe Darku Tadiću-Čarliju.

Ekipa Gomjenice je u 22. kola ostvarila 15 pobjeda, 4 remija i 3 poraza, te je sa 49 osvojenih bodova superiorno stigla do titule.

Zanimljivo je da su izabranici trenera Mile Kotarana sva tri poraza doživjeli na domaćem terenu, a posljednja dva su stigla kada je prvenstvo već bilo riješeno.

Dugogodišnji rukometni i sportski radnik Čedomir Đukić je tom prilikom predsjedniku kluba slavljenika Željku Torbici uručio tri primjerka knjige „Roman o rukometu i Prijedoru“ jer je Gomjenica, osim fudbalskih, oduvijek bila i rasadnik rukometnih talenata.

Poslije utakmice igrači i članovi Uprave kluba su proslavili titulu u Kafeu „DD“, vlasnika Radenka Dragića, zajedno sa ljudima koji su bili uz njih, a svi su zaslužili malo opuštanje u drugarskoj atmosferi.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

fk gomjenica-prvak cetvrte lige (2) fk gomjenica-prvak cetvrte lige (3) fk gomjenica-prvak cetvrte lige (4) fk gomjenica-prvak cetvrte lige (5) fk gomjenica-prvak cetvrte lige (6)