kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (1)Izložbom “Biblioteci s ljubavlju” Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” otvorila je danas ovogodišnje Prijedorsko kulturno ljeto.

Direktor biblioteke Mara Ećim rekla je da saradnja ove ustanove sa osnovnoškolskim i predškolskim ustanovama u Prijedoru traje godinama i da je veoma plodotvorna.

“Organizujemo pričaonice, igraonice i crtaonice za najmlađe. Oni nam često poklanjaju svoje radove, a mi sada te njihove radove ovom izložbom poklanjamo svome gradu i sugrađanima”, rekla je Ećimova novinarima u Prijedoru.

Na 14 panoa u lapidarijumu Muzeja Kozare, osim dječijih radova, izložene su i fotografije s druženja najmlađih u biblioteci.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Prijedora LJiljana Babić rekla je da je današnjom izložbom otvoreno Prijedorsko kulturno ljeto 2015 i da je to prelijep dar najmlađih sugrađana, a da je večerašnji koncert banjalučke grupe “Aleksandrija” namijenjen svim ostalim generacijama.

“Prijedorskim kulturnim ljetom pokrili smo cijelu teritoriju grada Prijedora u naredna tri mjeseca. Većina sadržaja biće na otvorenom i bez naplaćivanja ulaznica. Mi iz gradskog budžeta finansiramo rad javnih ustanova, kulturno-umjetničkih društava i nevladinih organizacija, a oni učešćem u ovoj manifestaciji vraćaju to sugrađanima”, navela je Babićeva.

Sedmo Prijedorsko kulturno ljeto počinje danas i traje do 31. avgusta.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (2) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (3) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (4) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (5) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (6) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (7) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (8) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (9) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (10) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (11) kulturno ljeto 2015-biblioteci s ljubavlju (12)