omarska-jedinstvo-plakat-oprostaj miljevicaMnogi klubovi imaju svoje istinske legende, fudbalere sa kojima mogu staviti znak jednakosti. Za FK Omarsku to je Milibor Miljević, a došao je trenutak da se Miljević zvanično oprosti od aktivnog igranja fudbala.

Možemo biti zahvalni što smo imali sreću da u našem klubu Milibor Miljević odigra skoro kompletnu blistavu karijeru. Osim u Omarskoj Milibor je po jednu sezonu odigrao u Rudaru, te u ekipi Lijevča kada je nastupala u prvoj ligi RS.

Milibor je u Omarsku došao kao golobradi tinejdžer, još za vrijeme rata, a zvanično je debitovao u prvoj poslijeratnoj utakmici protiv Kozare iz Orlovaca u martu 1996 godine. Prve golove je postigao tek u sedmom kolu. Na gostovanju u Derventi Omarska je savladala Tekstilac sa 3-2, a Miljević je postigao dva gola. Nakon toga sve je istorija.

Statistika jeste suvoparna i ne može do kraja opisati značaj Miljevića za Omarsku, kao i njegov ugled širom zapada RS, a koji je stekao kako sjajnim igrama, tako i svojim ponašanjem i odnosom prema svom klubu ali i prema protivničkim igračima.

Ipak treba pomenuti ove cifre: Ukupno je za Omarsku odigrao 353 utakmice (u nedjelju će odigrati 354-u) i postigao je nevjerovatnih 216 prvenstvenih golova. Pet puta je Miljević bio MVP prvenstva, Šest puta je bio igrač sa najboljim prosjekom, a čak u deset sezona Miljević je bio najbolji klupski strijelac. U svim ovim kategorijama Miljević je najuspješniji igrač Omarske svih vremena.

U nedjelju će Miljević po poslednji put izaći na teren sa kapitenskom trakom i odigrati svoj poslednji susret za voljeni klub. Time će se završiti jedna velika igračka karijera, ali i jedna era u istoriji Omarske, koja će biti upamćena kao vrijeme kada je igrao Miljević.

Svi u klubu pozivamo prijatelje Miljevića i simpatizere kluba da dođu u nedjelju u 17:00 časova na stadion u Omarskoj i da uveličaju oproštaj velikog čovjeka i velikog igrača.

Na kraju samo jedno veliko: HVALA TI MILJA

FK Omarska