rtrs-susreti urijasaEkipa predpionira prijedorskog kluba Radnik Urije osvojila je prvo mjesto na drugom turniru „Kup Urija 2015“, a do pobjedničkog pehara na takmičenju u okviru tradicionalnog 35.susreta starih i mladih Urijaša, predvodio je prvi strelac Đorđe Nišić sa tri postignuta gola.

Rezultati polufinala: Ključ-OFK „Braća Đurovski“ (Prijedor) 3:0, Radnik Urije-Sloboda (Novi Grad) 3:0; utakmica za treće mjesto: Sloboda-OFK „Braća Đurovski“ 1:1-penalima 5:3, Radnik Urije-Ključ 4:2.

Bilo je to cjelodnevno druženje na Urijama, uz mnoštvo mečeva, koji su se tradicionalno održavali od 1975.godine, izostajući samo u godinama posljednjeg rata, a posmatralo ga je preko 200 poklonika „najvažnije stvari na svijetu“.

„Šlager“ je na kraju bio, uvijek zanimljiv, megdan ekipa starih i mladih. Uspješniji su bili stari pod vođstvom selektora Predraga Banovića, pobijedili su sa 3:1 svoje mlađe rivale.

Lijep gest načinio je Brane Bucalo, ispred Organizacionog odbora tradicionalne manifestacije, pošto je za nade Radnik Urije i OFK „Braća Đurovski“ obezbjedio kao poklon, po dvije lopte. Priređena je i zajednička večera učesnika svih fudbalskih „obračuna“.

Tekst – Nenad Đerić – www.prijedordanas.com
Foto – Video – RTRS