srna-elektrotehnicka skola (1)Elektrotehnička škola u Prijedoru je učešćem na tri takmičenja u oblasti elektro-energetike osvojila niz značajnih priznanja i potvrdila da je jedna od najboljih škola ovog profila u regiji.

Predstavljajući ostvarene rezultate na današnjoj konferenciji za novinare, profesor stručnih predmeta Nenad Vukota istakao je da su učenici Elektrotehničke škole na takmičenju “Inost” u Banjaluci osvojili zlatnu plaketu i specijalnu nagradu žirija.

“Konkurencija je bila veoma jaka i učestvovali smo sa još dva dosta zapažena rada, tako da je uspjeh na ovom takmičenju za nas veoma značajan”, rekao je Vukota.

On je dodao da su se učenici ove škole uspješno predstavili i na Festivalu rada u Gradačcu na nivou BiH, gdje su za izloženi rad osvojili srebrnu medalju.

srna-elektrotehnicka skola (2)“Osim ovoga, na Festivalu `Inova mladih` dobili smo plaketu kao najbolji izlagač iz inostranstva i dvije zlatne i jednu srebrnu medalju”, istakao je Vukota.

On je dodao da svi ostvareni rezultati pokazuju da Elektrotehnička škola u Prijedoru ima najbolje rezultate od svih škola u regiji kada je riječ o podsticanju stvaralaštva mladih.

Elektrotehničku školu u Prijedoru ove školske godine pohađalo je 439 učenika koji su bili raspoređeni u pet smjerova.

SRNA