rudar prijedor-grbRudar Prijedor je suspendovan, jer do zadatog roka nije izmirio dugovanja prema bivšim fudbalerima Mirku Tici i Igoru Mišanu, koja ukupno iznose oko 20.000 konvertibilnih maraka.

Ukoliko to ne urade do subote ”zeleno-crni” neće moži da odigraju prvenstvenu utakmicu 25. kola u kojoj su domaćini Kozari.

”Suspenzija je nastupila odmah po isticanju roka za izmirenje, tačnije u subotu u ponoć”, saopšteno nam je iz administrativne službe Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Mirko Tica je ogorčen na pojedine ljude u upravi kluba iz grada na Sani.

-Zaista je ružno kako su se ljudi iz Rudar Prijedora poneli prema meni, ali ne mogu da kažem da su svi oni krivi. U prvom redu mislim na sekretara Zijada Čanića, koji me je nekoliko puta obmanuo. Tri puta sam išao u klub, dobijao sam obećanja, ali ništa mi nije izmireno. Nažalost to tako izgleda da može kod nas. Međutim, imam sve odluke koje su u moju korist i očekujem da dobijem ono što sam pošteno zaradio – istakao je Tica.

On je dodao da je ogorčen i zbog uslova u kojima igraju fudbaleri u Prvoj ligi Republike Srpske i celoj BiH.

-Nažalost Mišan i ja nismo jedini primeri o neugodnostima koje doživljavaju igrači prvoligaških i premijerligaških klubova. Ne daj bože da se neko povredi, onda ide na teret svoje porodice, a klubovi nisu dužni da snose troškove lečenja i oporavka. Takođe, gotovo nijedan klub ne uplaćuje doprinose, pa fudbaleri nemaju ni minut radnog staža. I uslovi u kojima igramo su katastrofalni, jer se često desi da dobijemo plastične lopte, namenjene deci. Došli smo u situaciju da smo srećni kada imamo prave lopte i ravan teren, a to dovoljno govori gde nam je fudbal – rekao je Tica.

Član uprave prijedorskog kluba Ognjen Hrnjak kaže da u klub nije stigla obavest o suspnziji, ali i da je prilikom ranijih presuda bilo propusta.

-U klub nije stiglo obaveštenje da smo suspendovani. Osim toga, mi smo uvereni da je ranije bilo propusta prilikom donošenja odluka u područnom savezu, jer nije ispoštovana potrebna procedura – istakao je Hrnjak.

Sportlive.ba