humanitarni koncert za nadju (1)U Prijedoru će večeras biti održan humanitarni koncert sa kojeg će biti prikupljena sredstva za liječenje troipogodišnje djevojčice Nađe Turudije, koja ima rijetko oboljenje.

Ovom humanitarnom akcijom prikuplja se novac za Nađin put u Italiju, gdje bi trebalo da je pregleda čuveni gastroenterolog iz Amerike Alberto Penja, koji dolazi u Evropu nakon deset godina.

Djevojčica bi u Italiju trebalo da putuje sa majkom Dušicom i dječijim hirurgom Sanjom Sinđić iz beogradske Dječije klinike u Tiršovoj.

Nađa Turudija iz Prijedora rodila se sa teškim i rijetkim anomalijama urogenitalnog trakta i jedini je pacijent sa takvom dijagnozom u Evropi.

humanitarni koncert za nadju (3)“Rođena je bez analnog i vaginalnog otvora i odmah po rođenju imala je prvu operaciju, a za svoje nepune četiri godine ukupno šest”, rekao je Nađin otac Mladen.

On kaže da je Nađi kada je imala godinu dana dijagnostikovan ulcerozni kolitis od kojeg se ni do danas nije izliječila, jer ne podnosi nijednu od isprobanih terapija.

“Jedina nada nam je čuveni gastroenterolog Alberto Penja, koji je vrhunski stručnjak za ovu oblast i koji je imao 300 operacija, ali nijedan slučaj kao Nađin”, rekao je Turudija.

Humanitarni koncert “Za Nađu” biće održan u prijedorskoj dvorani “Mladost” sa početkom u 19.00 časova, a cijena ulaznice je tri KM.

humanitarni koncert za nadju (2)Inicijator i organizator humanitarnog koncerta je Izvorna grupa “Novo Potkozarje” iz Prijedora, a osim njih na koncertu će nastupiti i kulturno-umjetnička društva “Doktor Mladen Stojanović”, “Milan Egić”, “Kozara” “Knešpolje”, grupa Jandrino jato, Dragan i Divna Stojisavljević, Ranko Stojanović, Krajišnici Boro i Sale i Momo Stanić.

Turudija radi u pilani u Srpcu, a supruga Dušica nije zaposlena. Iz Prijedora su se preselili u Banjaluku da bi bili bliže Kliničkom centru. Osim Nađe, imaju i dvogodišnjeg sina.

Pomoć za liječenje male Nađe može se uplatiti na žiro račun broj 5551000020669213 u Novoj banci, koji je otvoren na ime Dušica Turudija.

SRNA
Video – RTRS