srna-ljiljana babic-kulturno ljeto 2015-najavaKoncertom banjalučke grupe “Aleksandrija” u ponedjeljak, 1. juna počinje manifestacija “Prijedorsko kulturno ljeto 2015”, koja će obuhvatiti četrdesetak različitih kulturnih sadržaja, potvrdila je načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti LJiljana Babić.

Ona je na današnjoj konferenciji za novinare istakla da Prijedor sedmi put organizuje ovu kulturnu manifestaciju koja će trajati do 31. avgusta.

“Cilj ove manifestacije je predstavljanje svega što je značajno u kulturi u našem gradu, kako u javnim ustanovama, tako i u amaterizmu”, navela je Babićeva.

Ona je najavila da će tokom manifestacije biti organizovan maskenbal, razne likovne radionice i kolonije, prodajne izložbe ručnih radova, gastro večeri, koncerti i večeri folklora, kao i sajmovi omladinskog stvaralaštva i sportski susreti mladih.

“Pozorište prvi put nudi novi sadržaj, a to je pregled predstava pod nazivom `Pozorište za marku`, gdje se po simboličnoj cijeni ulaznice mogu vidjeti predstave iz dvije pozorište sezone”, istakla je Babićeva.

Ona je dodala da u kreiranju programa kulturnog ljeta u Prijedoru učestvuju sve ustanove kulture, nevladine i omladinske organizacije, kao i mališani Dječijeg vrtića “Radost” i učenici osnovnih škola, a da su mjesta dešavanja gradski trgovi, lapidarujum muzeja i ljetna bašta.

“Osim ovoga, brojne sadržaje imamo i u gotovo svim mjesnim zajednicama kroz serijal `Selo veselo` i tradicionalne manifestacije koje se tokom ljeta dešavaju u Omarskoj, Kozarcu, Donjoj LJubiji, Brezičanima, Ćeli i drugim mjesnim zajednicama”, rekla je Babićeva.

Ona je pozvala sve Prijedorčane, a pogotovo mlade, da u ponedjeljak u 21.00 čas dođu u ljetnu baštu i prisustvuju otvaranju “Prijedorskog kulturnog ljeta”.

SRNA