fondacija zajednicki put-treca generacija skole liderstvaU organizaciji Fondacije „Zajednički put“ u subotu, 23.05.2015. godine održana je prva radionica projekta „Škola liderstva – treća generacija mladih lidera“.

Radionici su prisustvovali mladi prijedorske regije, učesnici projekta odabrani putem Javnog poziva Fondacije „Zajednički put“, a tema radionice bila je Mapiranje tržišta rada i karijerno planiranje.

„Škola liderstva: III generacija mladih lidera Prijedora“ predstavlja tradicionalan projekat Fondacije koji se realizuje po treći put u kontinuitetu uz pokroviteljstvo Osnivača i predsjednice Fondacije Semire Hoffmann.

Posebna tema ovogodišnjeg projekta je omogućavanje mladim ljudima da uzmu aktivno učešće u kreiranju vlastite ekonomske samostalnosti usvajajući i razvijajući vještine bavljenja preduzetništvom u okviru Zaštitne radionice Prijedor koja je osnovana od strane Fondacije početkom 2015. godine.

Najuspješniji polaznici III generacije mladih lidera Fondacije „Zajednički put“ imaće mogućnost da se samozaposle angažmanom u Zaštitnoj radionici Prijedor; osvoje godišnju stipendiju za svoj volonterski angažman; budu nagrađeni besplatnim kursom stranog jezika; postanu članovi Savjeta mladih Fondacije, kao i da realizuju vlastite aktivnosti usmjerene na poboljšanje položaja mladih u svojoj zajednici.

Polaznici prve i druge generacije projekta „Škola liderstva“ danas su zaposlenici naše Fondacije, postali su predstavnici svojih kolega na visokoškolskim ustanovama, nastavili su studij u inostranstvu, dobili su mogućnost korištenja evropskih fondova za realizaciju svojih projekata, pronašli su željeno zaposlenje, ostvarili stipendiju, a neki od njih su i samozaposleni kroz programe koje realizuje Fondacija „Zajednički put“.

Donatori i partneri projekta „Škola liderstva“ do sada su bili Semira Hoffmann, osnivač i predsjednica Fondacije, Grad Prijedor, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Republike Srpske.

Fondacija „Zajednički put“