srna-raca-tenis turnirPomoćnik ministra za sport u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske Goran Raca ocijenio je danas da je Teniski savez jedan od boljih sportskih saveza u Republici Srpskoj kada je riječ o organizaciji, radu i rezultatima.

“Pohvalio bih rad Teniskog saveza Republike Srpske koji zajedno sa svojim članicama najviše doprinosi razvoju ovog sporta i zahvaljujući čemu je teniski sport u Republici Srpskoj masovan”, rekao je Raca novinarima u Prijedoru, gdje prisustvuje finalu 12. ITF fjučers turnira “Prijedor open 2015”.

On je naveo da je Ministarstvo porodice, omladine i sporta ovaj turnir porglasilo događajem od značaja za Republiku Srpsku i da ga, u skladu s tim, i podržava.

“To je značajna teniska manifestacija i za promociju grada Prijedora i za promociju Republike Srpske, kao što su to i turniri istog ranga u Doboju, Banjaluci i Brčkom, a kruna svega biće ATP čelendžer u septembru u Banjaluci”, naveo je Raca.

On je dodao da sve te manifestacije doprinose popularizaciji tenisa i da zato sva ta takmičenja imaju podršku Ministarstva, kao i ovo u Prijedoru koje je opravdalo i značaj i kvalitet učešćem dobrih tenisera.

U finalnom me,u turnira sastali su se Hrvat Franko Škugor i Slovenac Tomislav Ternar.

SRNA