glas-krkic-osvetaČaure pronađene na mjestu ubistva Muharema Balića i Almira Redžića ispaljene su najvjerovatnije iz istog oružja jer su identične pronađene u dvorištu optuženog Zikrije Krkića (41).

Ovo je u banjalučkom Okružnom sudu izjavio vještak balističar Željko Popović.

– Na mjestu ubistva pronađeno je 12 čaura, a u dvorištu kuće Krkića ukupno šest. Utvrđeno je da su sve ispaljene iz automatskog oružja. Četiri čaure nađene kod Krkića se potpuno podudaraju sa onima sa mjesta ubistva, dok se za dvije to ne može decidirano reći – objasnio je Popović i dodao da nije vještačena puška iz koje su ispaljene te čaure jer nije ni dostavljena.

Popović je vještačio i automatsku i poluautomatske puške oduzete od Irfana Redžića, u čijoj kafani “San” su ubijeni Balić i Redžić.

– Čaure sa mjesta ubistva i one pronađene u dvorištu optuženog nisu ispaljene iz tih pušaka. Utvrđeno je da je čaura pronađena u bašti Redžića ispaljena iz poluautomatske puške oduzete od njega – kazao je Popović.

Branilac optuženog Krkića, advokat Jadranka Ivanović, ispitujući vještaka je ukazala da vještačenje nije urađeno zakonito. Ona je istakla da je vještak neke čaure za vještačenje prvo dobio od CJB Prijedor, a ne uz naredbu tužioca za vještačenje. Optužnica Krkića tereti da je Balića i Redžića usmrtio iz automatske puške 27. jula prošle godine pola časa prije ponoći u kafiću “San” u Trnopolju kod Kozarca. Krkić se povezuje s vehabijskim pokretom, a on je državljanin Norveške.

Glas Srpske