matura-cetvrtak (6)Centar javne bezbjednosti Prijedor pozvao je danas maturante da se uzdrže od svih oblika neprimjernog ponašanja, jer će ih, u suprotnom, policijski službenici sankcionisati u skladu sa zakonom.

“S obzirom na to da su maturanti srednjih škola na području CJB Prijedor započeli sa organizovanjem proslava, policijski službenici ovog centra su preduzeli određene preventivne aktivnosti da bi se očuvalo povoljno stanje bezbjednosti, a ujedno i omogućilo odvijanje planiranih svečanosti učenika završnih razreda”, navodi se u saopštenju.

CJB Prijedor je obrazovnim ustanovama ukazao na neophodnost provođenja planskih i koordinisanih aktivnosti u vezi sa obezbjeđenjem maturskih svečanosti da bi one protekle bez incidenata.

“Posebna pažnja je skrenuta na preduzimanje aktivnosti na kontroli i poštivanju Uredbe Vlade Republike Srpske koja se odnosi na zabranu prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godina, kao i Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske koji definiše zabranu prodaje alkoholnih pića maloljetnim licima”, navodi se u saopštenju.

Tekst – SRNA
Foto arhiva – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com