prijedorcanke osvajaju olimpTri mlade Prijedorčanke, članice Planinarskog društva „Klekovača“ iz grada na Sani, krenule su danas put Grčke u osvajanje planine Olimp, tačnije, njenog najvišeg vrha Mytikas (2918 metara nadmorske visine).

Slavica Drinčić, Tanja Timarac i Ivana Đurić, dio su ekspedicije od 40-ak planinara koja kreće u pohod na drugi najveći planinski vrh na Balkanu u organizaciji iskusnog planinara Miroslava Bundala iz Banja Luke.

-Ovo nam je jedinstvena prilika da posjetimo čuveno planinu Olimp i osvojimo najviši vrh Grčke. Ivani će ovo biti najviši vrh koji „penje“ dok smo Tanja i ja već bile na nešto višim kotama, ali sve tri smo prezadovoljne što će nam se pružiti prilika da pokušamo osvojiti planinu na kojoj su, prema grčkoj mitologiji, živjeli bogovi – rekla nam je prije odlaska Slavica Drinčić.

Ona je istakla da veliku zahvalnost duguju caffe baru „Carpe diem“ Prijedor, caffeu „Plaža“ Prijedor i butiku „Fashion“ Banja Luka, koji su im pomogli u pripremama i odlasku na ovaj uspon.

-Jedan od vodiča na ovom pohodu je i naš sugrađanin Draško Zgodić, takođe član PD „Klekovača“. Posljednjih dana na Olimpu je bilo i snijega koji se topi tako da vrijeme za penjanje nije baš idealno. Ako sve prođe kako treba, u petak bi trebali izaći na vrh Mytikas i „osvojiti“ Olimp, ako nam vremenski uslovi to omoguće – dodala je Drinčićeva.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com