Andrej Škorić, karatista prijedorskog „Šodana“ i reprezentativac BiH, osvojio je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu.

Bio je ovo Škorićev prvi međunarodni nastup.

„Treniram već tri godine. Ove godine uspio sam se plasirati na Balkansko prvenstvo u Istanbulu, gdje sam osvojio srebro. U sledećim godinama ću da treniram još jače i bolje i ostvarim što bolje rezultate”, kaže Andrej.

Duško Rajilić, jedan od trenera koji je pripremao takmičare za Balkansko prvenstvo kaže, da je Andrej veoma talentovan, uporan i poslušan mladi sportista, te da je medalja rezultat dobrog i kontinuiranog rada.

„Vrlo rano je pokazao svoje sportske kvalitete, tako da smo brzo prešli sa nekog školskog na takmičarski rad. Od te tri godine, koliko Andrej trenira, dvije godine treniramo taj takmičarski dio, gdje Andrej radi samo borbe. Pokazao se kao veoma talentovan, uporan i poslušan mladi karatista. Njegov rad donio je rezultat “, ističe Rajilić.

Trener Zoran Vukić kaže da je ovo bilo najjače Balkansko prvenstvo do sada, jer je nastupilo 1650 takmičara iz 12 zemalja.

“Morate da znate da na Balkanskom prvenstvu ne može da učestvuje svako. To su sve medaljaši iz tih država i koje su i kvalitetnije i bolje od nas. Mi smo tu napravili baš dobar rezultat i mislim da nismo iznevjerili ni naš grad ni RS”, kaže Vukić.

Karatisti Njegoš Bujić i Milica Bursać zauzeli su peta mjesta. Veliki uspjeh mladih karatista je potvrda da će na njih moći da se računa i na narednim takmičenjima.

„ Osvojili smo srebrnu medalju, imali smo i dva peta mjesta. To su bile borbe za medalju. Mi smo prezadovoljni sa onim što su naši karatisti uradili. Pod „dirigentskom palicom“ našeg trenera Zorana Vukića, oni su pokazali da na njih može da se računa. Mi smo to i znali ranije, a sad su samo to potvrdili”, rekao je trener Rajko Vučićević .

Ovog vikenda karatisti „Šodana“ učestvovaće na prvenstvo BiH za kadete i juniore U-21 u Derventi i na kojem će nastupiti šest takmičara.

kozarski.com