pressrs-bracni konkursNedavni bračni konkurs Stevana Steve Podunavca, penzionera iz Gornjih Garevaca kod Prijedora, doživeo je propast jer mu se u međuvremenu na telefon 065/328-812 nije javila nijedna baba zainteresovana za zajednički život!

Ovaj sedamdesetsedmogodišnjak i izbeglica iz Gline u Hrvatskoj ocenjuje da mu se kandidatkinje za bračnu zajednicu nisu javljale najverovatnije zbog oskudnih uslova u kojima živi.

– Nije me zvala ama baš nijedna… Po svoj prilici su odustale čim su pročitale u kakvoj sam situaciji. Ipak, “konkurs” je i dalje otvoren – poručuje Podunavac.

Inače, Stevo je prije dvadesetak dana posredstvom Pressa RS odlučio da javno potraži babu kako bi sebi olakšao staračke dane.

– To sam uradio jer sam ostao sam i što mi dani sporo prolaze. Opet ću ponoviti da je najgora samoća i kada nemaš s kim progovoriti. Dakle, baba mi treba najviše da pričamo – ističe naš sagovornik.

Podsećamo, Podunavac nakon „Oluje“, pada Republike Srpske Krajine i potucanja po kolektivnim izbegličkim centrima, već tri godine živi u limenom kontejneru, doniranom od UNHCR – a. Ćerka mu je umrla 2000, a supruga četiri godine kasnije.

– Deset godina sam sam i to me polako izjeda, pa bi mi dobrodošlo i nešto kućice na ovom temelju koji sam izgradio. Tu bi i baba imala više prostora i komocije – navodi ovaj Prijedorčanin koji dobija 200 i kusur KM penzije i jedan besplatan ručak dnevno preko javne kuhinje iz Prijedora.

Struje ima, ali mu je najteže što nema vode, pa je, kako kaže, mora tegliti od komšija.

Press RS