dan grada-sahovski turnir (1)Na međunarodnom šahovskom turniru, održanom u okviru obilježavanja 16.maja, Dana grada Prijedora, prvo mjesto osvojio je velemajstor iz Srbije Miloš Perunović sa 7,5 poena, ispred, takođe velemajstora, Mladena Palca (Hrvatska) i Danila Milanovića iz Srbije, koji su sakupili po sedam poena nakon devet odigranih kola po švajcarskom sistemu ubrzanim tempom igre.

Od igrača iz Republike Srpske najuspješniji je bio velemajstor Dalibor Stojanović iz Bijeljine na četvrtom mjestu sa 6,5 poena.

-Sa 78 učesnika iz 29 gradova Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije BiH, među kojima su bila čak 14 velemajstora i četrii internacionalna majstora bio je ovo najjači turnir u regiji. Drago nam je što su svi učesnici zadovoljni napustili Motel „Atlantis“ u kojem se odvijalo takmičenje, čiji je glavni sudija bio internacionalni arbitar Nedeljko Ilić iz Banjaluke – rekao je Rade Javorić, predsjednik Šahovskog kluba Rudar Prijedor, organizatora ove lijepe manifestacije, ujedno i direktor turnira.

Uz 15 najuspješnijih šahista, dodijeljene su i specijalne novčane nagrade. Najbolja u konkurenciji dama bila je Branka Gajić, članica ŠK Rudar Prijedor, čiji je najbolji predstavnik bio Igor Javorić. Nagrađeni su i Prijedorčani, najmlađi učesnik Aleksandar Gajić, najstariji Živko Prpoš (85), kao i među šahistima-osobama sa invaliditetom Radoslav Kitić iz Banjaluke. Pokrovitelj turnira bio je Grad Prijedor.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

dan grada-sahovski turnir (2) dan grada-sahovski turnir (3)