sekstet harmonika-udaraljkeSekstet Harmonika iz Prijedora koji čine Stefan Ćorić, Dragan Balaban, Petar Krunić, Admir Islamović, Amir Hasanbegović i Bojan Stojanović (klasa Dragan Bilbija) zajedno sa Mihajlom Stahnekom na udaraljkama imao je jako uspješnu godinu.

Oni su nakon napornog rada ostvarili odlične rezultate na muzičkim takmičenjima na kojima su nastupali i tako su da najbolji način predstavili Srednju muzičku školu „Savo Balaban“ Prijedor i svoj grad.

Na Republičkom takmičenju u Banja Luci osvojili su prvo mjesto i odnijeli pobjedu među jakom konkurencijom sa 98,78 bodova, nakon čega su uslijedile pripreme za veliko takmičenje harmonikaša u Ugljeviku.

Na ovom internacionalnom takmicenju na kojem su učestvovali takmičari iz 17 država mladi Prijedorčani zauzeli su drugo mjesto, a pobjeda im je izmakla za pola boda.

Koliko je ovaj rezultat vrijedan pažnje govori i činjenica da su u žiriju bili najbolji harmonikaši današnjice kao što su Vladimir Skljarov, Jurij Šiškin, Zoran Rakić i Danijela Gazdica.

Treba istaći da je ova generacija harmonikaša nakon dugo godina vratila prvo mjesto orkestra u Prijedor i, kako mnogi kažu, „osvjetlala obraz svom gradu“.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Stefan Ćorić