rodjendan alema mesanovic (6)Naš legendarni pjevač Halid Bešlić u Prijedoru je održao koncert, ali na prilično neobičnom mjestu, u Domu za stare, u kojem su njegove hitove, zajedno sa slavljenicom Alemom Mešanović koja je proslavljala 80. rođendan, uz prijatelje i goste pjevušili i ostali korisnici Doma.

Velika torta

Pravo rođendansko iznenađenje, Halidov koncert za koji se u Domu tražila stolica više, Alemi je uz veliku rođendansku tortu pripremio njen sin Ismet Ića Mešanović. Kaže da je želio obradovati majku koja mnogo voli Halida i njegove pjesme, ali i ostale korisnike Doma u kojem slavljenica boravi posljednjih pet godina.

– Posebno sam želio iznenaditi one koji nemaju tu sreću da im neko redovno dolazi u posjetu. Halida i mene veže divno više od 30 godina staro i iskreno prijateljstvo. Tako je, kao moj prijatelj koji voli i poštuje moju majku, došao u Prijedor ravno iz Zagreba i tamo se, nakon koncerta koji je uz njegove najpoznatije hitove potrajao skoro sat, vratio – kaže s osmijehom Ismet.

Bešlić nam je priznao da često obilazi domove za stare osobe, pogotovo one u Sarajevu. U ovaj prijedorski stigao je, kako kaže, zbog majke Aleme i njenog sina.

rodjendan alema mesanovic (1)Bogata karijera

– Razlog mog dolaska je rođendan gospođe Aleme. Njen sin je moj veliki prijatelj. I ranije sam zbog toga dolazio u ovaj dom, prošle i pretprošle godine, a sada sam pjevao njoj i ljudima koji su ovdje, da im uljepšam dan i podarim nešto što će pamtiti. I ja se već pripremam za te dane, kratko je do starosti – kazao je dobro raspoloženi Bešlić, koji u svojoj bogatoj karijeri bilježi stotine humanitarnih koncerata.

Da je dolazak Halida u Dom bio pun pogodak, potvrdila nam je lično i slavljenica, koja nije krila da ima najboljeg sina na svijetu.

Dnevni avaz
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

rodjendan alema mesanovic (2) rodjendan alema mesanovic (3) rodjendan alema mesanovic (4) rodjendan alema mesanovic (5) rodjendan alema mesanovic (8)