Za 27 učenika završnih razreda srednjih škola grad Prijedor obezbijedio je po 500 KM za troškove maturskih proslava, izjavila je predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Prijedor Dražena Mršić.

Mršićeva je navela da je riječ o učenicima koji dolaze iz socijalno ugroženih višečlanih porodica, gdje su roditelji nezaposleni i učenici pod starateljstvom.

“Koristim priliku da u ime Aktiva direktora, u ime roditelja i učenika zahvalim našem gradonačelniku na svesrdnoj pomoći”, rekla je Mršićeva novinarima nakon sjednice Aktiva.

Aktiv je utvrdio raspored maturskih zabava koje će se održati od 22. do 27. maja.

“Okupljanje učenika planirano je u 19.00 časova, a defile u 19.30. Pozivam naše sugrađane da podrže maturante i da u narednoj sedmici uživaju u defileu ljepote i mladosti”, dodala je Mršićeva.

Ona je navela da prijedorske srednje škole imaju ukupno 600 maturanata.

Direktor Srednjoškolskog centra Prijedor Bojana Vučenović pojasnila je da je kriterijume za odabir učenika kojima će iz budžeta grada biti isplaćena novčana pomoć za pripremu učešća u maturskim svečanostima školama dostavila Gradska uprava.

“Mi kao škole zahvaljujemo Gradskoj upravi, na čelu sa gradonačelnikom, što su prepoznali ove godine da nagrade djecu iz socijalno ugroženih porodica jako lijepim iznosom gdje su se oni pripremili i za maturu, a i za sve ono im treba kao đacima završnih razreda”, poručila je Vučenovićeva.

SRNA