rudar prijedor-leotar-plakatU derbiju 23.kola Prve lige Republike Srpske na Gradskom stadionu u Prijedoru drugoplasirani Rudar-Prijedor dočekuje lidera na tabeli trebinjskog Leotara, koji ima dva boda prednosti u odnosu na domaćina.

„Rudari sa Sane“ ulaze u ovaj susret bez kalkulacija, svjesni da samo sa sva tri osvojena boda ostaju do kraja u trci za prvo mjesto i šampionsku titulu.

-Idemo na pobjedu od prvog minuta utakmice, jer želimo da dokažemo Trebinjcima da je kvalitet na našoj strani. Nismo se bavili nikakvim „mešetarenjima“ već samo terenom, a njihova saopštenja u javnosti, kojima su se oglašavali, bila su mojim momcima samo stimulans više i dodatni motiv da na „travnatom tepihu“ trijumfuju-priča šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Prijedorčani su „vezali“ četiri uzastopne pobjede, a da se u njima mreža iskusnog golmana Dalibora Kozića nije nijednom zatresla i svakako da je stvorena dobra atmosfera za najvažniji okršaj po njih ovog proleća.

-U usponu smo forme i želimo da nastavimo uspješnu seriju, kako bi ostvarili zacrtani cilj-plasman u Premijer ligu BiH. Ostaje žal što prije ove četiri bodovne „trojke“ nismo osvojili čitav plijen i u Janji protiv Podrinja, gdje smo vodili sa 1:0, imali nekoliko lijepih prilika, a rival je postigao izjedačujući gol u 86.minutu-podsjetio je strateg Rudar Prijedora.

Od svojih igrača mladi stručnjak sa autoritetom izvlači ono najbolje, ko god da se nađe u startnoj postavi. Kažnjenih igrača nema, a veruje da će svi biti spremni, pa i Siniša Radoja i Dejan Kojić, koji su među nosiocima igre, s obzirom da su se proteklih dana žalili na povrede.

-Siguran sam i da mladići poput Nebojše Mrkića, Stefana Gavranovića, Nemanje Marića, a ima ih još poniklih u našoj školi fudbala, imaju kvalitet da budu u najboljoj jedanaestorici. Ipak, ne bih želio da im stavljam po svaku cijenu teško breme u ovom periodu, jer je za nas svaka utakmica kvalifikaciona i ne smije biti kiksa do kraja takmičenja, ukoliko želimo ekspresni povratak u bh.elitu-naglašava Bujić.

Jesenas je RudarPrijedor na stadionu „Police“ u gradu na rijeci Trebišnjici slavio sa 1:0, ali ta činjenica nikog u klubu ne zavarava. Očekuje se pravi spektakl, korektno i viteško nadigravanje starih znanaca, jer su Rudar, doduše iz Ljubije i Leotar nekada vojevali velike bitke još u drugoligaškoj konkurenciji na „Zapadu“ u bivšoj zajedničkoj državi. Ti susreti se i danas prepričavaju.

– Bićemo oprezni i strpljivi, kao i do sada, a psihički i fizički spremni smo i za više od 90 minuta, što smo dokazali i golovima u samoj završnici nekih mečeva. U jedno sam siguran, daćemo sve od sebe-kaže Bujić.

Od povratka na na renovirani teren Gradskog stadiona Prijedorčani su ostvarili maksimalan učinak, savladali sa minimalnih 1:0 u borbama za bodove višegradsku Drinu HE i novogradsku Slobodu, a u polufinalu Kupa BiH, rezultatom 2:1 protiv premijerligaša bijeljinskog Radnika ostvarili plasman u finale Kupa Republike Srpske.

– Smatram da su momci, uz bodrenje navijačke grupe „Alkohol bojs“, koja nam je uvijek pomogala kao i na proteklom gostovanju Slobodi u Mrkonjić Gradu, zaslužili pun stadion i podršku svih ljubitelja fudbala i sporta uopšte. Ubijeđen sam da će „nošeni“ pozitivnom energijom sa tribina, ostaviti i posljednji atom snage, kako bi se na kraju svi radovali-zaključio je Zoran Bujić.

BOJIĆ: KAO SVAKA DRUGA UTAKMICA

Predsjednik Rudar-Prijedora Goran Bojić smatra da činjenica da se u završnici prvenstva klub na čijem je čelu nalazi sa Leotarom u najozbiljnijoj konkurenciji za plasman u Premijer ligu BiH, potvrda dobrog rada u proteklih godinu dana i promovisanja ovog sportskog kolektiva na najbolji mogući način.

Utakmica koja ne znači „biti ili ne biti“, već jedna od mnogih važnih, iako pobjedniku vjerovatno može biti i odlučujuća za titulu. Nama je najvažnije da smo uspjeli da postignemo stabilizaciju odnosa u klubu, o čemu najbolje govore rezultati u prvenstvu i plasman u finale Kupa RS-naglasio je Bojić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com