fk gomjenica-proljeceNovi šampion Četvrte lige Fudbalskog saveza područja Prijedor je u gradskom derbiju prijedorskih klubova u okviru 19. kola sigurnom igrom ostvario 14. ovosezonsku pobjedu i na svom kontu ima 46 bodova, dok su “Urijaši“ sa 19 na pretposljednjem 11. mjestu i moraju je sačuvati ukoliko ne žele u najniži rang takmičenja.

Domaći, bez prvog strijelca Nemanje Kneževića i jednog od graditelja ige Nemanje Miljevića su se u prvom poluvremenu dostojno nosili protiv apsolutnog favorita, čak su i prvi zaprijetili u 9.minutu, kada je Ognjen Zorić dobro tukao pod prečku, ali je golman Miloš Torbica odlično reagovao.

U 17.minutu Nemanja Radanović je oborio golgetera ekipe trenera Mile Kotarana Branislava Kajteza u svom šesnaestercu, a sudija Milan Joškić opravdano pokazao na „bijelu tačku“. Siguran realizator najstrože kazne bio je Igor Mršić za 0:1 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Doduše, u 31.minutu Kajtez je lijepo centrirao sa lijeve strane, a neumorni Đorđe Kreća zakasnio da sa „peterca“ zatrese mrežu.

I u nastavku slična situacija u 64.minutu, ponovo nakon ubacivanja Kajteza sa lijeve strane Kreća nije najbolje zahvatio loptu. Samo dva minuta kasnije Kajtez je sa ivice šesnaesterca sa lijeve strane iz slobodnog udarca „uzdrmao“ prečku i bila je to najava drugog pogotka lidera na tabeli.

U 69.minutu ofanzivni Bojan Bjelobrk na najbolji način završio je akciju svog tima, kada je sa desetak metara iskosa sa lijeve strane pogodio suprotan donji ugao za 0:2.

Od tri gola Gomjeničana, za pamćenje će ostati posljednji, kada je najbolji akter meča Vedran Dragić iskosa sa desne strane gotovo sa aut-linije savladao mladog golmana Radnik Urije Igora Inđića, koji je „pomogao“ lopti da završi u njegovom gornjem desnom uglu.

Gomjenica je na najljepši način uputila poziv svojim brojnim simpatizerima za utakmicu finala Kupa grada Prijedora protiv prošlogodišnjeg finaliste Brzog iz Busnova, jer se klubu sa stadiona kraj Celpaka pruža mogućnost da osvoji i drugi pehar ove sezone. Susret će se odigrati na Gradskom stadionu u Prijedoru u srijedu, 13. maja sa početkom u 18 časova.

Radnik Urije: Gomjenica 0:3(0:1)

Prijedor
Ugralište FK „Tukovi“
Gledalaca: 50
Sudija: Milan Joškić (Prijedor) 8
Strijelci: Mršić (iz penala) u 17., Bjelobrk u 69. i Dragić u 81.minuti
Žuti kartoni: N.Radanović, Muhić, Čavka (Radnik Urije)

RADNIK URIJE:
Inđić 5,5,N.Radanović 6, Vuleta 6,5, Vučković 6, Pilipović 6, Muhić 5,5 (od 64. Čavka -), D.Radanović 6, Protić 6, Kukolj 6, Kečan 6, Zorić 6,5
Trener: Draženko Vujičić

GOMJENICA: M.Torbica 7, Dragić 8, Bjelobrk 7,5, Tadić 7,5, Draganić 7, Vailjević 7, Pantoš 6,5, Milošević 6,5 (od 64. Jarić -), Kreća 7 (od 71. Čorokalo -), Mršić 7 (od 59. V.Torbica 7), Kajtez 8
Trener: Mile Kotaran

Igrač utakmice: Vedran Dragić(Gomjenica)

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Gomjenica