opl-rudar prijedor-velez-juniori 1U okviru 24. kola Omladinske Premijer lige BiH, juniori Rudar-Prijedora igrali su sa ekipom Veleža i ostvarili su vrijednu pobjedu, naročito uzimajući u obzir činjenicu da su 50 minuta igrali sa igračem manje.

Odlično su domaći „otvorili“ susret pa su zahvaljujući Pekiji u 8. i Jakupoviću u 20. minuti stigli do „opipljive“ prednosti od 2:0.

Međutim, dvije nesmotrenosti Kovljena u 20. i 42. minuti (udaranje lopte u prekidu igre i nedozvoljeno oštar start) dovele su do dva žuta, odnosno crvenog kartona, pa su Prijedorčani ostali sa igračem manje.

Pogotkom Mrkića iz 58. minute, domaći su otišli na velikih 3:0 ali su gosti tada sve snage „bacili“ na napad.

Inicijativa Mostaraca urodila je plodom u 73. minuti, kada je pogodio Peco te u 87. minuti kada je sjajnim udarcem iz „skraćenog“ kornera Tatar iznenadio golmana Novakovića.

Ipak, u preostalom vremenu juniori Rudar-Prijedora su zadržali stečenu prednost i ostvarili trijumf od 3:2 koji im je obezbjedio 4. poziciju na tabeli.

opl-rudar prijedor-velez-juniori 2JUNIORI
FK „RUDAR-PRIJEDOR“: FK „VELEŽ“ 3:2 (2:0)

Gradski stadion Prijedor
Gledalaca – 70
Sudije – Grbić, Lazić, Radaković
Delegat – Stanko Vujković
Crveni karton (drugi žuti karton) – Kovljen (42)
Strijelci:
1:0 Pekija (8)
2:0 Jakupović(20)
3:0 Mrkić(58)
3:1 Peco(73)
3:2 Tatar(87)

RUDAR-PRIJEDOR
Novaković, Torbica, Kukavica, Saničanin, Vranješ, Pekija(Vujković), Pušac, (Vukadinović), Srdić(Mrkić), Kovljen, Miličević(Mijić), Jakupović
Trener-Zoran Bujić

VELEŽ
Voloder, Bobar, Šabanović, Buzaljko(Milišić), Svinjar, Isić, Janićijević, Bašić(Ljevo), Topalović(Peco), Gutić, Tatar
Trener-Zijo Tojaga