cjb pd-pres-maj 2015Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor u aprilu nije evidentirano nijedno krivično djelo iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, izjavio je danas zamjenik načelnika ovog centra Vojislav Pelkić.

“Prijavljena su 74 krivična djela ili za 20 više nego u aprilu 2014. godine, ali među njima nijedno krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga”, rekao je Pelkić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Od 43 krivična djela po nepoznatom počiniocu rasvijetljeno je 31 ili 64,8 odsto. Nadležnom tužilaštvu je podneseno 65 izvještaja protiv 75 lica među kojima je 37 povratnika u izvršenju krivičnih djela i jedan maloljetnik.

“Iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirana su dva krivična djela, a tri krivična djela iz bezbjednosti saobraćaja”, naveo je Pelkić.

Centru je prijavljeno 39 narušavanja javnog reda i mira. U oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirana su 1.774 prekršaja.

“Ukupno je evidentirano 87 saobraćajnih nezgoda od čega sa smrtno stradalim licima tri, sa teško povrijeđenim licima tri, sa lakše povrijeđenim licima 19 i sa materijalnom štetom 62”, dodao je Pelkić.

U aprilu su izdate 2.674 lične karte, 1.392 pasoša, 1.277 vozačkih dozvola, a ukupno je registrovano 2.920 motornih vozila.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com