vladimir tadic-wakf rs-prvenstvo madjarska (1)Nakon što je Republika Srpska dobila samostalno članstvo u WAKF federaciji, kik boks reprezentacija je učestvovala na Svjetskom prvenstvu pod imenom, zastavom i himnom RS.

Debi na međunarodnoj sceni za ovu generaciju kikboksera je bio više nego uspješan.

Prvenstvo je održano u Zalaegersegu (Mađarska) a reprezentacija je pod stručnom palicom selektora Slaviše Marjanovića i njegovog pomoćnika Slaviše Kobasa, osvojila 7 medalja i to:
ZLATNA MEDALJA:
Ivana Cvikić, K1 -65 kg ( juniori)
SREBRNA MEDALJA:
Damjan Savanović, K1 -91 kg (senior)
Ognjen Makivić, K1 -67 kg (senior)
Slobodan Petković, K1 -62 kg (senior)
Ivana Cvikić, KL -65 kg (senior)
BRONZANA MEDALJA:
Dejan Dobraš, K1 -85 kg (senior)
Vladimir Tadić, KL -88 kg (senior)

vladimir tadic-wakf rs-prvenstvo madjarska (2)Veliki doprinos ovom istorijskom uspjehu reprezentacije dao je i predsjednik WAKF Republike Srpske, Prijedorčanin Vladimir Tadić.

-Drago mi je da smo nakon više godina na jednom međunarodnom takmičenju nastupili kao reprezentativci Republike Srpske što je za mene kao predsjednika WAKF RS velika čast. Uspjeh je tim veći što je osvojeno 7 medalja među kojima je i moja bronzana – rekao je Tadić.

On se posebno zahvalio svim sponzorima koji su dali svoj doprinos odlasku na ovo prvenstvo: Grad Prijedor, JU Dom zdravlja “Mladen Stojanović” Laktaši, Banjalučka pivara AD Banja Luka, Kras DOO Laktaši, Auto Zgonjo, Grafo Balkan Banja Luka i Foto Ćuk.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Vladimir Tadić

vladimir tadic-wakf rs-prvenstvo madjarska (3)