kup grada prijedora-finaleFinalna utakmica Kupa grada Prijedora između ekipa koje se takmiče u Četvrtoj ligi FSP Prijedor, Brzog iz Busnova, prošlogodišnjeg finaliste, i prijedorske Gomjenice, koja će se odigrati u srijedu, 14.maja, na Gradskom stadionu u Prijedoru, bila je povod konferencije za štampu čelnika Područnog i Gradskog saveza Prijedora.

Predsjednik PFS Prijedor Mile Mandić pozdravivši prisutne naglasio je da je, zbog neriješene situacije u Gradskom savezu, kojem je povjereno vođenje takmičenja, pod ingerencijama područnog, jer se pobjednik iz ovog i nadmetanja ostalih opština sastaju za pehar, a kao finalisti, uz prolaz u šesnaestinu finala Kupa Republike Srpske, dobijaju i novčani iznos, međutim Gradski savez to nije učinio na startu.

Kako je izabrano njegovo novo rukovodstvo, sada zajednički oba saveza pripremaju ovaj sportski događaj.

Kao predigra finalu, u 16.30 časova odmjeriće snage deca prijedorskih klubova, ali i iz regije, rođena 2002. godine, podijeljena na „crvene“ i „plave“.

Kako je pojasnio Mandić, prethodno je obavljen razgovor sa trenerima pomenutog uzrasta Draženkom Vujičićem (Radnik Urije) i Dinom Sikirićem (Rudar Prijedor) Koji će biti zaduženi za reprezentaciju područnog saveza tog godišta, a u susretima sa selekcijama ostalih regija pokušaće da izbore pravo da budu učesnici predigre finala Kupa RS u kojem se sastaju Rudar-Prijedor i Krupa (Krupa na Vrbasu).

-Sa posebnim motivima shvatili smo Kup grada Prijedora, čak i u prvenstvu zaostali, jer smo mijenjali tim, čuvajući najbolje za ovo takmičenje. Prišli smo mu sa mnogo žara, zato smo drugu godinu zaredom u finalu. Pozivamo sve ljubitelje fudbala da uživaju, posebno naše navijače. Gomjenica jeste veliki klub, ali, iako imaju kvalitetnu ekipu, unaprijed poručujem rivalu da ćemo ga pobijediti i uzeti pehar – uvjeren je bio predsjednik Brzog Brane Radanović.

Prvi čovjek lidera na tabeli Željko Torbica podsjetio je da je četiri kola prije kraja obezbjeđeno prvo mjesto i plasman u regionalni rang takmičenja, a da su u Kupu grada eliminisani drugoligaš Omarska i regionalni prijedorski ligaš FSA.

– Tokom čitave sezone doživjeli smo samo jedan poraz. Protiv Brzog očekujemo korektnu utakmicu, a želja nam je da osvojimo „duplu krunu“ – istakao je Torbica.

Prisutni trener Gomjenice Mile Kotaran, skroman momak, koji ove sezone sigurno nosi epitet prvog fudbalskog trenera Prijedora, šeretski je samo kratko konstatovao “Žao mi je, ali Bri će morati da igra tri godine zaredom finale, ukoliko želi trofej“.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com