avaz-obilazak ruckovanezaposleni, siromašni, obilazak, ručkovi, sahrane, strankeDesetak Prijedorčana, mahom nezaposlenih i beskućnika, koji sahrane obilaze samo zbog obilnih zadušnih ručkova, posljednjih mjeseci, kako se zahuktala predizborna kampanja, pomno prate i stranačke promocije. Jer, i tamo se dobro jede, bolje čak nego i na nekim sahranama.

Tako je dobro uigrana trojka preksinoć ispratila jednu od stranačkih tribina u gradskom pozorištu i nakon toga odmah navalila na koktel, mezu i pokoju ljutu.

– Situacija je katastrofalna. Ništa ne krijem, idem po sahranama, a sada i po stranačkim skupovima, gdje god ima da se jede tu sam. To nije sramota, radio sam kao ekonomista i knjigovođa u jednoj firmi. Sve sam izgubio. Spao na alternativni smještaj. Živim sam i nemam nikakvih primanja. Odem u javnu kuhinju na ručak, za večeru se snalazim – ispričao nam je Stanko i rekao da termine i lokacije skupova saznaju putem plakata.

Njegov kolega Draško je zadovoljan. Kaže, malo se i popije, pa čovjeku bude lakše. Zamjerili su organizatoru tribine što na meniju nije bilo hljeba, da mogu napraviti sendvič i ponijeti kući.

Dnevni avaz