nestorovic trenerDovoljan je bio Rudar-Prijedoru gol Nebojše Pejića u 54. minuti iz jedanaesterca, pošto je kapiten Travnika Feđa Dudić srušio Brazilca u redovima „rudara sa Sane“ Pedra Bedu, za pobjedu od 1:0 u derbiju začelja 28. kola Premijer lige BiH.

Ujedno, izabranici šefa stručnog štaba domaćih Darka Nestorovića su, poslije 631 minuta zatresli mrežu svojih rivala u borbi za premijerligaški status, a tri boda produžila su nadu za opstanak u društvu najboljih.

Sada su pretposljednju 15. poziciju, ispred „otpisanog“ Leotara, prepustili upravo „vezirima“ sa kojima su se izjednačili po broju bodova.

-Gol je nagrada svima i došao je kao kruna našeg dobrog rada protekle nedjelje, atmosfere, želje i motiva za pobjedom, za koju je trebalo da damo 200 posto svojih mogućnosti. Zahvalio bih se saigračima, navijačima na podršci, nadam se da smo ih zadovoljili, kao što se nadam da smo napravili veliki korak ka opstanku. A da li će ova pobjeda biti vrijedna tog opstanka, ostaje da vidimo, mi ćemo učiniti sve da i preostala dva susreta riješimo u svoju korist – rekao je Pejić.

Treba istaći da je veliki psihološki pritisak bio i na Pejiću, inače najboljem akteru meča, prilikom izvođenja penala, ali je rutinski pogodio cilj. Podsjećanja radi, Rudar-Prijedor nije iskoristio dva udarca sa „bijele tačke“ i to u posljednjim trenucima, koja su ih koštala gubitka tri boda. U 5. kolu protiv Leotara (2:2) najstrožu kaznu nije realizovao Borislav Mikić, a u 7. kolu, kada je doživljen poraz od sarajevskog Olimpika (0:1) ni Igor Mišan.

-Odlučio je detalj, kreativnost i majstorstvo Bede, ali mislim da smo zaslužili pobjedu. Čestitam momcima, njima pripada pobjeda jer su ostavili „srce na terenu“ i svih 90 minuta odigrali bez greške, iako se Travnik pokazao kao dobra ekipa – konstatovao je Nestorović.

Bio je strateg zeleno-crnih, koji se već dokazao u svom poslu, svjestan težine zadatka i u duelu sa Travničanima, a i u predstojeća dva ispita do kraja takmičenja. Čovjek, koji se samo uzdaje u rad, rijetko kada kaže nešto, a da pri tom prvo ne odmjeri dobro svoje razmišljanje, ipak nije mogao da sa svojevrsnom tugom ne izusti.

-Nije sada problem u nama, sigurno je da želimo i idemo da ostvarimo maksimalan učinak i na gostovanju Vitezu, kao i i kada budemo dočekivali aktuelnog šampiona i najbolji tim lige, sarajevski Željezničara, nego su neke stvari jasne kao dan, ali mi tu ništa ne možemo. Neka služi na čast onima koji igraju kako igraju – naglasio je Nestorović.

Iako nije pominjao ime kluba, već i „vrapcima na grani“ bilo je jasno da je riječ o Borcu. Uzalud su se Prijedorčani trudili da osvoje bod na gostovanju Zvijezdi Gradačac od koje imaju bolji međusobni skor, kada je taj konkurent slavio u Banjaluci. Nije ni čudo što je trener Travničana Husnija Arapović, smatrajući da je njegov tim bio bolji u ovom susretu govorio.

-Ipak smo mi u prednosti u odnosu na Rudar-Prijedor zbog boljeg međusobnog skora, jer smo ga na našem terenu savladali sa 2:0.

Na pitanje da li bi prokomentarisao rezultat iz Banjaluke, rekao je da ima nelogičnih rezultata, valjda i sam razmišljajući da, pošto njegovi izabranici ugoste Zvijezdu Gradačac, mogu kod Borca u posljednjem kolu po bodove. Jer tamo ih je osvajala i Mladost iz Velike Obarske, crveno-plavi su lako pali i u Istočnom Sarajevu protiv Slavije, samo su protiv Rudar-Prijedora smogli snage da trijumfuju.

N. Đerić