nezavisne-akcija ruben-sprovodjenje u tuzilastvo (1)Pripadnici MUP-a RS sinoć su u Specijalno tužilašto RS sproveli lica koja su dan ranije uhapšena u akciji “Ruben”, a kojom su spriječeni planirani teroristički napadi na institucije RS.

Njihovo privođenje u zgradu ove pravosudne instutucije, koje je realizovano uz jake mjere obezbjeđenja, posmatrali su brojni okupljeni građani.

U akciji “Ruben” ukupno je “pala” 31 osoba, s tim što je dio njih pušten, a preostali, kod kojih su pretresima pronađeni dokazi koji ih povezuju sa planiranjem terorističkog akta, predati su u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Iz Specijalnog tužilaštva RS ranije su najavili da će da zatraže određivanje pritvora za ove osobe, a hapšenje je, kako su naglasili, izvedeno jer je potvrđeno da su osumnjičeni planirali napade na policiju i nosioce pravosudnih institucija RS.

nezavisne-akcija ruben-sprovodjenje u tuzilastvo (2)Kod nekih od osumnjičenih pronađeni su brojni dokazi, uključujući oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, ali i vojne uniforme. Jedan od njih imao je čak 30 novih kompleta vojnih uniformi i pancirnih košulja.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je danas na konferenciji za novinare da je nakon dešavanja u Zvorniku svima jasno da je kompletna policija RS u povišenoj pripravnosti, te je dodao da su svi policajci u RS na nogama.

Pritvor je zatražen za Latifa Hukića (Gradiška), Samira Redžića (Šipovo), Muharema i Samira Borovca (Prijedor), Kemala Sušića (Prijedor), Rasima Ogorinca (Kozarska Dubica), Omera Topovčića (Teslić), Mehmeda Huskića (Doboj), Abdulaha Pašića (Zvornik), Samira Okića (Vlasenica) i Elvira Polju (Višegrad).

Nezavisne novine

Vezane vijesti

LUKAČ: 11 LICA UHAPŠENIH U AKCIJI „RUBEN“ BIĆE PREDATO SPECIJALNOM TUŽILAŠTVU
http://www.prijedordanas.com/?p=21682

AKCIJA „RUBEN“: UHAPŠENA SEDMORICA PRIJEDORČANA-ZA TROJICU ZATRAŽEN PRITVOR
http://www.prijedordanas.com/?p=21724

nezavisne-akcija ruben-sprovodjenje u tuzilastvo (3) nezavisne-akcija ruben-sprovodjenje u tuzilastvo (4)