mira-ilidza-izvjestaj (1)Rukometašice „Mire“ su u 20.kolu prvenstva Premijer lige BiH savladale drugoplasiranu ekipu „Ilidže“ sa 25:22(11:8) i sa 19 bodova mirno dočekuju dva posljednja ispita, pošto će im na megdan doći mostarska „Lokomotiva“, a na kraju će gostovati „otpisanom“ banjalučkom „Borcu“.

Ekipa trenera Ljubice Ivetić je, sem početne prednosti gošći (0:1) stalno bila u vođstvu, imale su Prijedorčanke u nekoliko navrata i pet golova prednosti, a posljednji put u 38. minuti (15:10).

Međutim, rival se nije predavao i stigao je do izjednačenja u 46. minuti (17:17), da bi u sljedećoj minuti zbog dva, odnosno trećeg isključenja, ostao bez pivota Maje Mihajlović, veoma značajne igračice u odbrani i napadu. U 48. minuti, nakon novo „egala“ (18:18) Ilidžanke ostaju sa samo tri igračice u polju što je i prelomilo susret.

Domaće igračice su napravile mini-seriju od 3:0, a kada gošće smanjuju na 21:19 u 56. minutu važan gol postiže Dunja Kunovac.

Prijedorčanke su na golu imale raspoloženu Enu Briševac, ali se mora istaći da je na suprotnoj strani raspoložena bila, kako za odbrane, tako i prigovore sudijskom paru iz Prijedora Adela Merdžanić, a u finišu je akciju svoje ekipe krunisala i golom.

-Bila je ovo zaista teška utakmica protiv favorizovanih gošći. Pobijedila je naša želja za pobjedom i isplatila nam se borbenost od prvog do posljednjeg minuta – istakla je najefikasnija igračica utakmice, lijevi bek „Mire“ Adrijana Damjanović.

mira-ilidza-izvjestaj (2)Mira: Ilidža 25:22(11:8)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Predrag Dejanović i Elvis Marčetić (obojica iz Prijedora)
Sedmerci: Mira 7(5), Ilidža 4(4)
Isključenja: Mira 8 minuta, Ilidža 16 minuta
Crveni karton: Maja Mihajlović (Ilidža) u 47.miunutu (treće isljučenje)

MIRA
E.Briševac-23 odbrane, J.Briševac, Karačić, Kunovac 2, Damjanović 9, Suvajac, Kararić 2, Grahovac, Dojčinović, D.Mutić 1, Lukač 6, J.Mutić 2, Došen 3, Gligorević
Trener: Ljubica Ivetić

ILIDŽA
Mihajlović 4, Pavlović, Dejanović 7, Hadžiselimović 2, Hrle, Mujagić 4, Škaljić 3, Imširović 1, Muhović, Pandurević, Merdžanić 1 – 22 odbrane + 1 sedmmerac
Trener: Elvir Baručija

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-ilidza-izvjestaj (3) mira-ilidza-izvjestaj (4) mira-ilidza-izvjestaj (5)