pavic-komunalna preduzecaČetiri prijedorska komunalna preduzeća, čiji je većinski kapital 2011. godine sa Vlade Republike Srpske prenesen na lokalnu zajednicu, na dobrom su putu da postanu samoodrživa i da funkcionišu bez finansijske pomoći iz gradskog budžeta, izjavio je gradonačelnik Prijedora Marko Pavić.

“To su ujedno i preduzeća u koja je u nekoliko posljednjih godina uloženo najviše novca. U `Vodovod` je uloženo blizu 60 miliona KM, u `Toplanu` 15 miliona KM, u `Komunalne usluge` više od pet miliona KM i u `Gradsku tržnicu` blizu dva miliona KM”, rekao je Pavić.

On je istakao da u ovim preduzećima godinama nije povećavan broj zaposlenih i da to nisu preduzeća prebukirana radnicima, kako se to obično misli za javna preduzeća.

“To je znak odgovornog odnosa prema poslu i obavezama koje su pred ovim preduzećima i pred gradskom administracijom, a prošla je godina bila izborna godina”, naglasio je Pavić.

On je dodao da u ovoj godini neće biti više poskupljenja osnovnih usluga koje pružaju ova preduzeća, a da je, osim ovog ekonomskog faktora, građanima veoma važan i kvalitet usluga koji je kod većine ovih preduzeća na zadovoljavajućem nivou.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com