ubistvo-deraEfikasnom i brzom istragom policijski službenici CJB Prijedor utvrdili su da je Alen Bahonjić (30) iz Kozarca ubio Hasana Alića, iz sela Dera.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić potvrdio je na današnjoj vanrednoj konferenciji za štampu u Prijedoru da je Hasana Alića, u njegovoj porodičnoj kući, najvjerovatnije 29. aprila u večernjim satima, ubilo lice sa inicijalima A.B. (30).

Prema njegovim rečima istragom je utvrđeno da su Alić i A.B. pili i sjedili u njegovoj kući, a potom je došlo do verbalne svađe između njih, nakon čega je uslijedio i fizički sukob.

Bahonjić je tokom kriminalističke obrade priznao izvršenje teškog ubistva, odveo je policiju na lice mesta, a potom i pokazao gde je odbacio čekić kojim je sa više udaraca usmrtio Alića.

Načelnik CJB Prijedor je naglasio da je A.B. višestruki povratnik u činjenju krivičnih dela, a do sada je odgovarao za krađe, teške krađe (krao je uglavnom po tržnim centrima i autopraonama), za mučenje i ubijanja životinja, nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnim drogama te pokušaj silovanja.

Ivanić je rekao da je motiv teškog ubistva koristoljublje, a sa osumnjičenim za ubistvo te kobne noći u društvu kod Alića je bio i I.Č. (40), koji će se u ovom slučaju pojaviti kao svedok.

Nezvanično saznajemo da se radi o Ibrahimu Čoliću.

Policija je takođe pretresla dva objekta koja je koristio Bahonjić i u njima pronašla predmete koje je odnio iz Alićeve kuće i koji će poslužiti kao dokaz u postupku protiv njega.

Bahonjić će biti sproveden na dalje postupanje u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

Alić je pronađen juče mrtav u svojoj porodičnoj kući.

Podsjetimo, policiji u Kozarcu je prijavljeno teško ubistvo od strane mještana sela Dera 3.maja oko 13.10 časova. Uviđaj je izvršio sektor kriminalističke policije Centra javne bezbednosti Prijedor zajedno sa mrtvozornikom i dežurnim tužiocem Okružnog suda Banjaluka Biljanom Marković. Tužiteljka je naložila obdukciju ubijenog, a dr Željko Karan je potvrdio da je obdukcijom utvrđeno da je Alić ubijen sa devet udaraca čekićem u glavu.

Nezvanično saznajemo da je Bahonjić nakon ubistva zamotao Alića u tepih koji je pokušao zapaliti, ali tepih nije izgorio do kraja. Doktor Karan je takođe potvrdio da je žrtva udisala ugljen monoksid što je takođe ubrzalo smrt.

Tekst i foto– Aleksandar Drakulić/Nijaz Huremović www.prijedordanas.com
Foto – Facebook

Vezane vijesti:

UBISTVO NA PODRUČJU KOZARCA
http://www.prijedordanas.com/?p=21356

HASAN ALIĆ PRONAĐEN MRTAV U KUĆI: SUMNJA SE NA UBISTVO NJEMAČKOG PENZIONERA – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=21376

CJB PRIJEDOR: SASLUŠANJA I PRETRESI NAKON UBISTVA U KOZARCU
http://www.prijedordanas.com/?p=21392

HASAN ALIĆ UBIJEN TUPIM PREDMETOM
http://www.prijedordanas.com/?p=21414

ALEN BAHONJIĆ OSUMNJIČEN ZA UBISTVO HASANA ALIĆA NA PODRUČJU KOZARCA
http://www.prijedordanas.com/?p=21423