glas-naknade za prevoz kasneProsvjetni radnici u RS koji svakodnevno putuju na nastavu ogorčeni su zbog toga što im već dva mjeseca kasne naknade za prevoz i traže da ovaj problem bude hitno riješen.

Nastavnik Muzičke škole “Savo Balaban” u Prijedoru Aleksandar Jovanović kaže da ovo nije prvi put da im kasne naknade za prevoz.

– Sve češće se dešava da čekamo na taj novac koji nam je neophodan za mjesečne putne troškove – kaže Jovanović, koji svaki dan na nastavu putuje iz Banjaluke.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragan Gnjatić ističe da im se posljednjih dana telefon naprosto “usijao” od poziva nastavnika, ali i direktora škola koji pitaju kada će im naknade za prevoz biti izmirene.

– Obavijestili smo resorno ministarstvo o ovom problemu i očekujemo da se to u što skorije vrijeme riješi u korist prosvjetnih radnika – istakao je Gnjatić.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kažu da je u februaru ove godine 6.890 prosvjetnih radnika ostvarilo pravo na naknadu troškova prevoza u ukupnom iznosu od 535.000 maraka.

– Svi troškovi prevoza biće izmireni u idućem periodu – istakli su u resornom ministarstvu.

Podsjetili su da je u 2014. godini na ime troškova prevoza zaposlenih u institucijama osnovnog obrazovanja isplaćeno više od 4,9 miliona maraka.

Glas Srpske