rudar prijedor-sloboda ngRudar-Prijedor je u krajiškom derbiju, u okviru 21. kola Prve lige Republike Srpske savladao novogradsku Slobodu sa minimalnim rezultatom 1:0 i trećom uzastopnom pobjedom nastavio „potjeru“ za liderom trebinjskim Leotarom u trci za plasman u Premijer ligu BiH.

„Rudari sa Sane“ bili su bolji, čini se, za taj jedan pogodak, ali i da su „crveni“ sa stadiona „Mlakve“ odnijeli bod ne bi to bilo nezasluženo.

Ipak, domaći su bili ofanzivniji tokom cijelog susreta. Već u 3. minuti, nakon centaršuta Dejana Kojića Siniša Radoja šalje loptu u golmana protivnika Milana Kondića, a prvi strijelac „zeleno-crnih“ je, nakon duge akcije svog tima, i u 23. minuti oprobao udarac, ali je lopta otišla kraj stative. U 30. minuti kapiten izabranika trenera Zorana Bujića, Nebojša Šodić, tuče preko prečke, a dva minuta kasnije pokušao je Vedran Kantar, ali je Kondić na mjestu. U 40. minuti, Kantar je izveo korner sa desne strane, a Nemanja Pekija sa „peterca“ glavom nije bio precizan.

U nastavku prvu pravu priliku imala je ekipa Zlatka Jelisavca u 50. minuti. Marko Ćulibrk je odlično sa desne strane asistirao Aleksandru Žujiću, koji sa sedam-osam metara šalje loptu preko gola.

Trenutak odluke dogodio se u 78. minuti. Filip Arežina izveo je udarac sa ugla sa lijeve strane, a loptu koja je išla po zemlji kroz „šumu nogu“ Kantar sa oko 17-18 metara poslao u donji lijevi ugao nemoćnog Kondića.

Bio je to Kantarov šesti ovosezonski prvenstveni pogodak, a četvrti u posljednja tri meča, kada je bio junak i rješavao pitanje pobjednika, prvo kod kuće protiv višegradske Drine HE i kada je oba puta u gostima zatresao mrežu Vlasenice.

Do kraja, Novograđani umalo nisu stigli do izjednačenja, kada je u gužvi jedan fudbaler Prijedorčana snažno uputio loptu ka svom golmanu Daliboru Koziću, koji je sjajno reagovao i tako u borbama za bodove ostao nesavladan i poslije 275 minuta.

Rudar-Prijedor: Sloboda(NG) 1:0(0:0)

Prijedor
Gradski stadion
Gledalaca: 400
Sudija: Velimir Drinić (Modriča) 7,5
Strijelac: Kantar u 78.minuti
Žuti kartoni: Radoja, Arežina (Rudar-Prijedor), Kovačević, Brkić, Ćulibrk (Sloboda)

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić 7. Šodić 6,5, Saničanin 6,5, Pekija 7, Burazor 6,5, Kojić 6,5, Radoja 6, Ristić 5,5 (od 53. Despotović 6), Kantar 7,5 (od 90. Nišević -), Ćulum 7, Kukavica 5,5 (od 62. Arežina -)

SLOBODA(NOVI GRAD):
Kondić 7, Tica 6,5, Ćulibrk 7, Mešić 7, Brkić 6,5, Antonić 6, Žujić 6,5 (od 81. Mustedanagić -), Stojanović 6, Kovačević 6,5 (od 73. Parhamov -), Popović 6,5, Vojnović 6 (od 90. Delalić -)

Igrač utakmice: Vedran Kantar

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Branko Radinović