avaz-euro-prevaraPolicija CJB Prijedor Okružnom Tužilaštvu iz Banjaluke podnijela je jučer izvještaj protiv kako “Avaz“ saznaje Alena Resanovića (38) rođenog u Sisku u Hrvatskoj, zbog poslovne prevare i falsifikovanja dokumenata u kojim je koristeći lažni identitet, predstavljajući se kao Marko Nikolić ,Prijedorčanina inicijala V.P. ojadio za preko 39.000 maraka.

Resanović se trenutno nalazi u bjekstvu i za njim je CJB Prijedor raspisao potjernicu.

Prevarant je s lažnom ličnom kartom Republike Srbije, na ime Marko Nikolić, prebivalište prijavio u BIH, po našim saznanjima u Brčkom, gdje je ubrzo na to ime dobio i nova lična dokumenta i putne isprave BiH-a.

S tim lažnim identitetom registrovao je i firmu „Morest MG- Herceg Novi“ sa sjedištem u Herceg Novom putem koje je predstavljajući se kao direktor tog preduzeća i “poslovao“.

Tako je kako navode u policiji u zabludu doveo i Prijedorčanina V.P. kojem je obećao isporuku robe koju je ovaj avansno platio.

I tu nije kraj Resanovićevim prevarama, jer je od V.P. uzeo i automobil kojeg je potom prodao, mada je sve vrijeme Prijedorčanina ubjeđivao da će mu automobil vratiti.

Time je prevarant klijenta ojadio za preko 39.000 maraka nakog čega je nestao.

Izvori bliski ovoj prevari pretpostavljaju da na spisku ovog prevaranta, koji je moguće koristio još lažnih identiteta i imena, ima još lica koja je na sličan način ojadio kao i Prijedorčanina.

Dnevni avaz