rtvpd-inkluzija-skolePrvi sastanak Koordinacione grupe koja se bavi obrazovanjem po metodologiji indeksa inkluzivnosti, danas je iskorišten za izlaganje prijedorskih osnovnih škola o projektima koji bi trebalo da budu realizovani.

Bilo je govora o razvojnim prioritetima škola sa indeksom inkluzivnosti, a sve u interesu krajnjih korisnika, djece i roditelja, rekla je Valerija Tišma, koordinator za pitanja iz oblasti obrazovanja OEBS-ove kancelarije u Banjaluci.

Načelnik gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, Ljiljana Babić, potencirala je da su predloženi projekti osnovnih škola realni i ne iziskuju velika materijalna sredstva, što u sadašnjem ekonomskom trenutku nije zanemarljivo.

Grad Prijedor je već ranije u Razvojnu strategiju od 2014. do 2024. godine uvrstio neke od projekata osnovnih škola, rečeno je na ovom skupu, koji je održan u organizaciji OEBS-a.

Koordinacionu grupu za praćenje provođenja programa inkluzivne škole, koju je Grad Prijedor formirao u saradnji sa OEBS-om, čine direktori osnovnih škola, predstavnici Centra za socijalni rad, Policije, Grada i nevladinog sektora.

RTV Prijedor