novosti-porodica vujasinU Bistrici, između Banjaluke i Prijedora, započela izgradnja kuće sedmočlanoj porodici. Zahvaljujući donacijama, izgleda da posle mnogo problema, Zoran i njegovi ukućani mogu da se nadaju boljim danima

Akciju izgradnje kuće za hrabre Vujasine pokrenule su “Večernje novosti” i uz veliku pomoć gradonačelnika Prijedora Marka Pavića i predsednika RS Milorada Dodika konačno je počela izgradnja doma za ovu porodicu.

Na placu Vujasina u mestu Bistrica, između Banjaluke i Prijedora, u utorak je bilo svečano. Osmesi, nazdravljanje, sreća na svakom koraku.

Malter je sipan u temelj, radnici na čelu sa Zoranom Vujasinom su poskakivali od sreće i uz osmehe ravnali temelj. Sve je bilo završeno za dva sata. Sreći ljudi okupljenih na radnoj akciji nije bilo kraja.

– Neka ti je sa srećom, Zorane, i hvala Marku Paviću što je obezbedio malter. Svaka mu čast. To je čovek – uglas su vikali Zoranovi rođaci i komšije.

Dva velika kamiona sa mešalicama brzo su prebacili malter i temelj je dobio oblik. Dom Vujasina je tako dobio najbitniji deo.

– Sada će sve biti lakše jer je gradnja započela i nadam se da nema stajanja. Na stotine temelja sam izlio. Sagradio na stotine kuća drugim ljudima, a sada ravnam svoj temelj. Presrećan sam. Ne mogu da se nagledam ove lepote. Mislio sam da ovaj dan nikada neće doći. Dan kada počinjem izgradnju svoje kuće, budućeg doma za moju porodicu i mene – kroz suze govori Zoran Vujasin.

Kaže da je zahvalan gradonačelniku Prijedora Paviću, koji je odmah reagovao i pomogao njegovoj porodici, a naravno, zahvalnost ide i na račun Milorada Dodika, predsednika RS, koji je prvi uplatio novac za izgradnju kuće.
– Moram da se zahvalim i “Večernjim novostima”. Vi ste moja druga porodica. Hvala vam na svemu što ste uradili za nas. Da nije bilo “Novosti”, nikada ne bismo do ovoga došli – kaže Zoran.

Inače, “Novosti” su skoro godinu dana alarmirale institucije i ljude dobre volje da se pomogne sedmočlanoj porodici koja živi kao podstanar u Banjaluci i nalazi se u veoma lošoj finansijskoj situaciji.

MUKE SUSTIZALE JEDNA DRUGU

U ovoj porodici otac Zoran je jedini koji je radio i donosio novac u kuću, ali je i to stalo kada je prestao da radi na građevini u Crnoj Gori. Da sve bude još gore po ovu porodicu, majci petoro dece Dragani je prošle godine otkriven tumor na mozgu. Ona je operisana i od tada je ostala slepa, tako da je sav teret održavanja
domaćinstva i čuvanja dece pao na oca Zorana, koji se i do tada grčevito borio da zaradi novac za život. Na sve to, najstarija ćerka Suzana ima poteškoća u razvoju i ide u specijalnu školu i zaslužuje posebnu pažnju.

APEL”Večernje novosti” pozivaju sve ljude dobre volje, kao i građevinske firme, da se uključe u akciju izgradnje kuće za sedmočlanu porodicu Vujasin. Ukoliko žele na bilo koji način da pomognu ovoj porodicu, mogu da kontaktiraju sa Zoranom Vujasinom na broj telefona 065/707-455.

Novosti.rs