Mišo Papak postiže zavidne rezultate u krosfitu. Kako priča, to je sport koji obuhvata dizanje tegova, trčanje, plivanje, razne kardio vježbe, te gimnastiku.

U svijet krosfita ušao je kada je počeo da se priprema za Specijalnu antiterorističku jedinicu MUP-a Republike Srpske, čiji je pripadnik već šest godina.

Trenutno trenira za takmičenje za fizički najspremnijeg čovjeka na svijetu.

”Tu su malo elitniji takmičari od mene, ali ja malo prilazim tom nivou. Nadam se da ću za godinu-dvije i ja otići. Za mene je najznačajnija nagrada na ‘Beogradskim igrama’ gdje sam bio treći. Učestvovali su veoma dobri takmičari. Jako sam se borio sa njima”, kaže Papak.

Mišo trenira dva puta dnevno. Krosfit je zahtjevan sport, a on se trudi da u tome bude najbolјi. Jedan od motiva mu je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i svoj grad predstavi na najbolјi mogući način, radom i rezultatima.

”Taj takmičarski krosfit je jako naporan, dosta naporniji od drugih sportova. Bavio sam se fudbalom i tenisom i probao dosta sportova, ali krosfit je zahtjevniji. Svi koji probaju, vide da je to dosta naporan sport”, ističe Mišo.

Ovaj sportista, osim MUP-a RS, podršku dobija i od Grada Prijedora i Investiciono-razvojne banke RS.

kozarski.com