Omarska – Sutjeska 1-3

Jaćimović ‘63 – Radović Luka ‘3, Blagojević ‘72, Radović Boško ‘90
Sudija: Ančić Vladimir (Prnjavor)
Gledalaca:350
Žuti kartoni: Sajak, Jaćimović, Jovičić, Kovačević, Vračar (Omarska) Gagović, Milutinović, Samardžić, Radović Boško (Sutjeska)

Omarska:
Vujičić 5,5, Stojnić 5,5 (Petković -), Sajak 5,5, Jovičić 5,5, Lajić 5,5, Kovačević 5,5 (Zdjelar -), Vračar 5,5 (Mikić -), Nišić Đ 5,5 (Marin -), Kopanja 5,5, Panić 5,5 (Krecelj -), Jaćimović 6
Trener: Zlatko jelisavac

Sutjeska:
Pajević 6,5, Gagović 7, Stojanovski 7, Mojović Dejan 7, Mojović Nikola 7,5, Milutinović 7, Mitrašinović 7 (Ristović -), Đorđević 7, Radović L 7, 5 (Vladičić -), Blagojević 7,5 (Radović Boško 7), Samardžić 7 (Ivanović 6)
Trener: Zlatko Radović

Omarska reda poraze u nizu. u nedjelju je na domaćem terenu izgubila od Sutjeske iz Foče sa 3-1, od još jednog direktnog rivala u borbi za opstanak, pa je ovaj poraz dvostruko teži.

Definitivno, navijači su u pravu kad traže ostavku uprave, jer kao što je uprava zaslužna kada je dobro tako je i odgovorna kada je loše. A kriva je jer je pogubila konce, što se najbolje vidjelo još za vrijeme utakmice kad su pojedini igrači: Vračar, Stojnić, Panić ušli u direktne konflikte sa upravom, tako da je očigledno da ova uprava i ovi igrači više ne mogu zajedno. Šta će donijeti ponedjeljak, da li vanredne izbore ili će klub prvenstvo nastaviti sa juniorima (jer je očigledno da je plaćanje ovih igrača bacanje para) vidjećemo.

Što se tiče današnje utakmice, sasvim zaslužena pobjeda gostiju, koje je ponovo sjajno predvodio Nikola Mojović, koji se poigravao sa kompletnom ekipom Omarske. Već u trećem minutu precizan centaršut sa desne strane, a Luka Radović glavom trese mrežu Omarske i dovodi Sutjesku u vođstvo od 1-0.

Nakon toga, Omarska se uopšte nije trgla. Akcije su bile bezopasne, sve sporo i okolo, uglavnom kako je odgovaralo gostima, čak je najbolju šansu imala Sutjeska, ali je Radović pogodio stativu i ostalo je 1-0.

Počela je Omarska bolje u drugom poluvremenu i izgledalo je da će doći do preokreta. Kao plod velikog pritiska došao je i izjednačujući gol u 63. minutu. Vračar je centrirao, a Jaćimović izjednačio, takođe glavom.

Tada se očekivao nastavak pritiska i potpuni preokret Omarske, ali potpuno nejasno, Omarska je stala, a gosti su bili mnogo bolji do kraja. U 72.minutu Mojović je centrirao, a Blagojević glavom iz srca šesnaesterca, ponovo dovodi goste u vođstvo. Omarska je do kraja stihijski napadala, bez ijedne poluprilike, a gosti su u 90. minutu istrčali kontru te je Radović Boško postavio konačnih 3-1.

Igrači su po završetku dodatno ponizili navijače, koji su izdvojili znatna sredstva i pripremili bogatu večeru za igrače, ali ih se samo nekolicina odazvala, čime su još jednom obrukali i sebe i klub.

Pred Omarskom je sasvim sigurno burna sedmica, vidjećemo.

FK Omarska