Omarska – Sutjeska Foča
Nedjelja, 26.april u 19:00

Omarska u nedjelju dočekuje Sutjesku iz Foče, u utakmici za koju se nadamo da će biti prekretnica, kao što je bila i prošle sezone.

Ne treba kriti, situacija je teška, posebno nakon poraza protiv Slobode u prošlom kolu. Klub je definitivno u krizi, finansijskoj, igračkoj, zdravstvenoj i rezultatskoj. Na sve probleme, povrijedio se i Vladan Anđić. Čeka se pregled, ali vrlo vjerovatno ga nema do marta. Tako su trenutno izvan stroja: Grahovac, Ratković, Romanić Darko i Anđić. Pojedini fudbaleri su najavili da će napustiti klub, pa ćemo do nedjelje vidjeti ko ostaje, a ko odlazi. Veliki je pritisak i od strane navijača, zasluženo.

Najlakše bi bilo smjeniti trenera, ali činjenica je da su problemi dublji i širi i najvjerovatnije je na kraju ipak, ”sve do para”.

Ali sve to nije prvi put da se dešava u Omarskoj, niti je izgovor da se u nedjelju ne zapne i ne savlada Sutjeska koja takođe ima 4 boda, kao i Omarska i protivnik je po mjeri u ovom trenutku. Milion puta se do sada potvrdilo da se u fudbalu sve može promjeniti za tri dana.

Ima Omarska i dalje dovoljno fudbalera na raspolaganju, ima sasvim sigurno i znanja i kvaliteta. Na kraju krajeva, vidjeli smo i u utakmici Zrinjski – AZ, da je fudbal ”nešto više od igre”, stoga postoji samo jedan izlaz – nema predaje. Pokušaćemo do kraja polusezone skupiti što više bodova, a na proljeće ko zna.

Fudbalerima je sada najpotrebnija podrška, ali podrška, a ne kritika. Dosta mladih igrača teško podnosi uvrede i kritike sa tribina i sve to utiče da pogriješe, da kiksaju. Ne možemo primorati navijače da ne psuju i ne vrijeđaju, ali možemo zamoliti. Činjenica je da jedna zlatna generacija odlazi, tako da je i za Omarsku ovo težak prelazni period, koji možemo prebroditi samo radom i uz podršku navijača.

Raduje nas činjenica da se nakon prošle utakmice javio veliki broj odanih navijača koji su izrazili želju da počaste igrače nakon utakmice sa Sutjeskom, a nadamo se da će taj gest uticati pozitivno i na igrače da u nedjelju pruže sve od sebe, pa kako bude. NAPRIJED PLAVI!!!!

Međusobni susreti
2021/22 0-1 1-1
2022/23 2-1 2-3

FK Omarska