Policijski službenici Policijske uprave Prijedor dana 14.09.2023. godine, nakon što su od strane Policijske stanice Sanski Most MUP-a Unsko-sanskog kantona obavješteni da je u toku noći 13/14.09.2023. godine u Sanskom Mostu izvršeno krivično djelo „Teška krađa“ nad objektom kuće privatnog vlasništva, prilikom čega je otuđeno i putničko motorno vozilo marke „Mercedes“ i pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 30.000 KM, izvršili su zaustavljanje i kontrolu vozila iste marke kojim je upravljao R.S. iz Sanskog Mosta.

Kontrolom je utvrđeno da vozilo potiče iz krivičnog djela, te zbog postojanja osnova sumnje da počinio krivično djelo R.S. je lišen slobode.

Pretresom vozila koji je izvršen uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela.

S obzirom da je prilikom kontrole utvrđeno da R.S. upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i pod dejstvom opojnih droga, uručen mu je prekršajni nalog za počinjene prekršaje iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Osumnjičeni R.S. i vozilo predati su u nadležnost policijskim službenicima Policijske stanice Sanski Most, dok su predmeti pronađeni pretresom, uz izvještaj o realizaciji naredbe, predati u depozit Osnovnog suda u Prijedoru.

PU Prijedor