rudar prijedor-proljece 2015Fudbaleri Rudar-Prijedora, poslije remija (0:0) u prvoj utakmici polufinala 22. izdanja Kupa Republike Srpske, u Bijeljini protiv Radnika, pokušaće da u revanšu u srijedu na Gradskom stadionu (početak susreta u 16 časova) stignu do svog četvrtog finala u ovom prestižnom takmičenju.

„Rudari sa Sane“ nisu do sada uspjeli da se domognu dragocjenog trofeja: 1995.godine u nezaboravnim mečevima poklekli su protiv Borca (2:2 u Prijedoru i 2:3 u Banjaluci), 2006. su poraženi od Slavije iz Istočnog Sarajeva (2:3), a prošle godine uz Bijeljini sa rivalom koji brani pehar, osvojen dva puta zaredom, nisu se radovali na „penal-ruletu“ nakon „nule“ u regularnom toku.

-Želimo da se dostojno suprotstavimo kvalitetnoj ekipi Radnika, iako ćemo biti oslabljeni. Njegoš Despotović, Dragan Ristić i Edvin Hamzić nemaju pravo nastupa, jer su već igrali za druge klubove, a još uvijek je „rovit“ povrijeđeni Filip Arežina. Moguće je da odmorimo i neke standardne prvotimce, jer podjednako su nam bitna oba takmičenja, a u prvenstvu Prve lige RS nas u subotu očekuje teška utakmica protiv Slobode iz Novog Grada. Uvjereni smo da će svi igrači koji dobiju priliku biti spremni da pruže maksimum i sigurno je da idemo na pobjedu, bez obzira što nam je protivnik član Premijer lige BiH – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zoran Bujić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com