saobracajka na banjaluckoj (1)Vozač „renoa klio“ M.M. (74) slovenačkih registarskih tablica dobro je prošao nakon saobraćajne nesreće koja se oko 12.45 časova dogodila na „banjalučkoj“ raskrsnici.

Prema izjavama očevidaca, „reno“ se kretao iz pravca Novog Grada i došavši na raskrsnicu počeo je skretati prema gradu te je „oduzeo“ prednost teretnom vozilu „MAN“ – kamionu sa prikolicom koji se kretao iz pravca Banjaluke a njime je upravljao S.A. (36).

Tom prilikom došlo je do sudara a vozač „renoa“ je „dobro prošao“ s obzirom da je njegov automobil udaren u desnu stranu, a na vozilu je pričinjena znatna materijalna šteta.

Par minuta kasnije, vjerovatno zbog nepažnje vozača, svega 20-ak metara dalje došlo je do još jednog udesa.

Cisterna za gorivo, koja je bila prazna, obišla je mjesto već pomenute saobraćajke, da bi stala na obližnjem pješačkom prelazu da propusti pješake.

saobracajka na banjaluckoj (2)Vozač putničkog automobila „reno laguna“ P.S. (29) kasno je uočio da cisterna stoji, te je udario u njen zadnji branik sa desne strane.

-Taman sam krenuo, nakon što sam propustio pješake, kada je automobil udario u zadnji dio cisterne. Nakon što sam izašao, pretrpio sam salve uvreda od vozača „lagune“ kao da sam kriv što sam zaustavio vozilo ispred pješačkog prelaza – rekao nam je vozač cisterne Z.U. (48).

Ova druga saobraćajka je mogla biti i sa većim posljedicama ali je vozač „lagune“ uspio skrenuti auto na trotoar pa nije frontalno udario u cisternu, a uspio je izbjeći i stub rasvjete i nekoliko parkiranih auta u blizini.

Uviđaje su obavili policijski službenici CJB Prijedor.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

saobracajka na banjaluckoj (3) saobracajka na banjaluckoj (4) saobracajka na banjaluckoj (5)