Kod Dušana Bajevića je debitovao, redovan je bio u vrijeme mandata Bugarina Ivajla Peteva i Farkua Hadžibegića, ali promjena selektora je uticala na status Siniše Saničanina. Prvi put poslije dugo vremena defanzivac Partizana nije uvršten na spisak kandidata za reprezentaciju Bosne i Hercregovine, pred nastavak kvalifikacija za plasman na Prvenstvo Evrope.

Doduše, ne pomaže stasitom defanzivcu iz Prijedora ni pozicija u Partizanu, s obzirom da ove sezone nije odigrao ni sekund, zbog čega ga novi glavnokomandujući u selekciji, Meho Kodro nije pozvao za mečeve sa Lihtenštajom 8. septembra i Islandom tri dana kasnije. Sa te strane odluka ima utemeljenja, ali s druge valja znati da je Saničanin odigrao svaki minut u prva četiri kvalifikaciona kola, a da je računajući i završetak Lige nacija odigrao posljednjih šest mečeva za reprezentaciju. Doduše, na tih šest utakmica BiH je primila devet golova.

Sad nije među pozvanima, ali ga je selektor Kodro ostavio na B listi, ako se desi da neko otkaže ili se povrijedi. Osim Saničanina, alternative su još Goran Karačić, Eldar Ćivić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Luka Menalo i Amer Gojak.

U odnosu na prethodni spisak pod zastavu se vratio Adi Nalić, dok za razliku od nekih ranijih prilika ovoga puta nema nijednog debitanta.

www.mozzartsport.com