ak prijedor-bovski tek 2015 (1)Članovi Atletskog kluba „Prijedor“ boravili su proteklog vikenda u slovenačkom gradu Bovec gdje su učestvovali na tradicionalnom atletskom mitingu „Bovški tek“ gdje su osvojili sedam zlatnih, šest srebrnih i jednu bronzanu medalju.

Stručni saradnik za sport u Gradskoj upravi Prijedor Zdravko Ostojić potvrdio je da prijedorski atletičari tradicionalno učestvuju na ovom atletskom takmičenju i tradicionalno postižu dobre rezultate.

-Riječ je o Atletskim trkama `Bovški tek` na kojima je učestvovalo oko 500 takmičara iz više slovenačkih gradova, kao i gostiju iz Prijedora koji su doprinijeli njenom međunarodnom karakteru – rekao je Ostojić.

Trener Atletskog kluba „Prijedor“ Zoran Radinović je istakao da je izuzetno zadovoljan nastupom svojih atletičara kao i da je uspjeh bio očekivan budući da su mladi trkači i atletske nade Prijedora imale kvalitetne pripreme u posljednje vrijeme.

ak prijedor-bovski tek 2015 (2)-Posebno sam zadovoljan nastupom Božidara Vujića i Anje Trebovac koji su u trci na 3.000 metara osvojili zlatne medalje, kao i nastupom Branimira Šatare koji je u konkurenciji seniora osvojio prvo mjesto – istakao je Radinović.

Pored trenera Radinovića, koji je prvo mjesto osvojio u kategoriji veterana na 3.000 metara, zlatom su se okitili i Teodora Pjević i Mirko Cvijić u trci na 1.500 metara te Anja Trebovac, koja je svoju drugu zlatnu medalju osvojila u kategoriji učenika osnovnih škola.

Članovi Atletskog kluba „Prijedor“ Anastasija Udovičić i Stefan Maričić u trci na 500 metara, Mirko Cvijić na 3.000 metara u kategoriji juniora i Anja Kurnoga i Kristijan Radinović na 1.000 metara osvojili su srebrne medalje, a bronzanu Bojana Jakovljević u trci na 1.000 metara.

Vrijedan plasman u jakoj konkurenciji u trci na 500 metara osvojio je Slavko Davidović petim mjestom.

Organizator ovog takmičenja je bio Atletski klub Bovec, čiji će atletičari ove godine tradicionalno učestvovati na Uličnim trkama „ Prijedor 2015“ koja će se održati 14. maja povodom Dana grada.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com i AK Prijedor
ak prijedor-bovski tek 2015 (3) ak prijedor-bovski tek 2015 (4)