poplave prijedor 25april 1Svi oni koji su se danas slučajno ili namjerno zatekli u blizini stadiona „Poljana“ u Prijedoru, vjerovatno su pomislili da uslovi koji tamo vladaju više priliče vaterpolu nego fudbalu.

Kao i tokom nekoliko prethodnih poplava, voda na ovom stadionu dostiže visinu od preko 150 centimetara tako da bi, da je vrijeme toplije, ljubitelji vodenih sportova tamo komotno mogli da održe plivački miting ili odigraju vaterpolo utakmicu.

Berek se izlio kod parka koji se nalazi preko puta SKUD-a „Dr Mladen Stojanović“ tako da su i klupe i stolovi za stoni tenis uglavnom u vodi.

Rijeci Sani nedostaje tek nekoliko centimetara da se izlije na teniske terene na lijevoj obali, a voda ozbiljno prijeti da u potpunosti prekrije ljetnu baštu Pivnice „Molly Malone“ odnosno Motela „Le Pont“.

U prekidu je i saobraćaj na lokalnom putu prema Bišćanima jer se Sana izlila u Sredicama ali i kod igrališta „Suvi Prijedor“.

Ranije su svi mediji prenijeli informaciju da je na području grada poplavljeno oko 100 domaćinstava a u Prijedoru je proglašen prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava.
poplave prijedor 25april 2 poplave prijedor 25april 3 poplave prijedor 25april 4 poplave prijedor 25april 5