zoran bujicNastavio je Rudar-Prijedor uspješnu seriju u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, poslije remija u Janji protiv Podrinja (1:1) i pobjede na svom terenu nad višegradskom Drinom HE (1:0) savladavši na gostovanju ekipu Vlasenice rezultatom 2:0.

Tako su „rudari sa Sane“ ostali „za petama“ lideru trebinjskom Leotaru od kojeg imaju samo dva boda manje.

-Pretpostavio sam kako će igrati domaćin, a znao način i strategiju kojom možemo da ga dobijemo. Bez obzira na položaj na tabeli, Vlaseničani imaju kvalitetnu ekipu, pokazali su želju da se nadigravaju i „prštalo je na sve strane“. Ipak, ono što moram da naglasim je da je sve bilo u granicama fer i korektnog odmjeravanja snaga, protivniku sve pohvale na gostoprimstvu i načinu na koji su sportski podnijeli poraz, iako im je svaki bod potreban u borbi za opstanak, a i suđenje je bilo dostojno fudbalske predstave izuzetnog ritma. Da ne ispadne da mi treneri obično kada pobijedimo ističemo učinak svog tima, ali sigurno je da gode priznanja poslije utakmice od strane protivnika da smo zasluženo osvojili sva tri boda – priča šef stručnog štaba zeleno-crnih Zoran Bujić.

Kao i u meču sa Višegrađanima još jednom je centralna figura bio Vedran Kantar. Ovoga puta dva puta se upisao u listu strijelaca i sa pet ovosezonskih prvenstenih golova, primakao se Siniši Radoji sa sedam golova vodećem na klupskoj rang-listi. Ipak, Bujić, poznat kao borac na terenu od prvog do posljednjeg minuta, kao i kada je igrao, od svih pojedinaca traži maksimum i kolektivni duh, a takav pristup je došao do izražaja.

-Odigrali smo odlično i momci su ispoštovali ono što smo se dogovorili u svlačionici. Nedostajali su nam zbog kartona važni igrači u sve tri linije, odbrambenoj-Čedomir Ćulum, veznom redu-Filip Arežina i u napadu-Dragan Ristić, ali su njihove alternative odradile posao bez greške. Bili smo kompaktni, disciplinovani, taktički zreli. Iskreno, možda smo u Janji pružili i više, a nismo pobijedili, međutim, kao i u životu, tako i na terenu, ako imaš pošten odnos, sve se vrati. Čvrsto smo na zemlji, jer svaka nova utakmica je novo iskušenje, a, nema sumnje da će jedno od najtežih biti u subotu, kada dočekujemo novogradsku Slobodu – naglasio je Bujić, koji je svojevremeno sedam godina nosio dres „crvenih“ i na stadionu „Mlakve“ doživio punu igračku afirmaciju i postao reprezentativac Republike Srpske.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com