avaz-hodzici-nova kucaKuća koju u Brđanima kod Prijedora za sedmeročlanu porodicu Hodžić, supružnike Hameda (52) i Mersihu (42) i njihovo petero djece Mustafu (11), Subhu (8), Selimu (6), Selmu (4) i dvogodišnju Sabinu svojim donacijama grade humanisti iz cijelog svijeta, dobila je juče krov.

Bahrija Hodžić, koji je sa suprugom Dinom inicirao akciju da se njegovim prezimenjacima pomogne, kaže da će sedmero Hodžića u novoj kući imati četiri sobe, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo… Ne krije da su zbog novih kvadrata, koji će zamijeniti onih dvadesetak sirotinjskih u kojem su odrastali mali Hodžići, najradosnija djeca, o čijoj je potresnoj sudbini krajem januara pisao „Dnevni avaz“.

– Za razliku od tad, sad ne skidaju osmijeh s lica. Stalno su uz majstore, raduju se, „nadgledaju“… U njihovo ime zato i želim zahvaliti svim ljudima dobre volje iz cijelog svijeta, ali i majstorima i svojim planinarima iz Kozarca koji su Hodžićima pomogli i još pomažu da žive dostojanstvenije i bolje – kazao je Bahrija.

On je dodao da je u akciji za Hodžiće do sada prikupljeno i utrošeno oko 37.000 maraka. Treba još uvesti vodu, struju, postaviti stolariju, nabaciti fasadu…

– Akcija još traje i ako bude tekla ovakvom dinamikom, Hodžići će se u svoju kuću useliti do zime. Nadam se da će nam ususret izaći i lokalna zajednica, od koje smo, također, tražili pomoć – naglasio je Bahrija.

Uplate na račun

Oni koji žele pomoći porodici Hodžić da se useli u svoju novu kuću, sredstva mogu uplatiti na broj računa 562-007-81247133-62, koji je otvoren kod NLB Razvojne banke.

Dnevni avaz