zmaj-rudarprijedorU trećoj pripremnoj utakmici u Makarskoj fudbaleri „Rudar-Prijedora“ savladali su domaći tim „Zmaja“ sa 3:1 što je druga pobjeda Prijedorčana protiv Makarčana u četiri dana.

Poveo je domaćin golom Kožula u 7. minutu poslije jedne nesmotrenosti našeg defanzivnog reda, ali je u 23. minutu rezultat izjednačio Rastoka kada je odlično prošao po lijevoj strani i pogodio suprptan ugao golmana Franića. Bio je to rezultat prvog dijela utakmice.

U nastavku „Rudar-Prijedor“ je bio dominantniji u polju, stvarao je šanse, a sudija Bilić iz Makarske propustio je dvije prilike da dosudi jedanaesterac za naš klub kada je fauliran Rastoka, odnosno kada je jedan igrač domaćina u svom šesnaestercu igrao rukom. Čak je i poništen gol Muhovića zbog navodnog odlaska lopte u korner. Ipak, pravda je zadovoljena u finišu meča kada su, u ovoj utakmici, „rezervisti“ donijeli pobjedu „Rudar-Prijedoru“.

Prvo je u 81. minutu evrogolom sa 25 metara mrežu „Zmaja“ pogodio Raičević smjestivši loptu u lijevi ugao, a golman Franić je paradom samo ujlepšao gol. Konačan rezultat postavio je Marinović u 83. minutu kada je iskoristio lošu reakciju odbrambene linije „Zmaja“.

„Zmaj“ – „Rudar-Prijedor“ 1:3 (1:1)

Pomoćni teren stadiona HNK „Zmaj“. Gledalaca: 50. Sudija; Jakov Bilić (Makarska). Strijelci: 1:0 Kožul (7), 1:1 Rastoka (23), 1:2 Raičević (81), 1:3 Marinović (83).

„ZMAJ“:
Franić, Smilović, Zovko, T. Puljić, Božić, Šalinović, I. Rašić, Lendić, Radalj, Kožul, Zebić. Još su igrali: Brkulj, Andrijašević, K. Puljić, Marić, Brnić, Selak.
Trener: Josip Slobodan Carević.

„RUDAR-PRIJEDOR“:
Bodiroga, Vulić, Pekija, Aćić, Dohi, Mirković, Pejić, Anđelić, Rastoka, Radinović, Čampara. Još su igrali: Kawanabe, Raičević, Muhović, Miloš, Rokvić, Marinović.

Press služba FK „Rudar-Prijedor“