Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) odlučila je da za 1,2 miliona maraka proda svoju zgradu na atraktivnoj lokaciji u Prijedoru.

Kako je navedeno u oglasu, zgrada APIF-a se nalazi u Prijedoru u centru grada, a njena neto površina iznosi 1.322 metra kvadratna.

Zgrada će biti ponuđena na prodaju na javnoj licitaciji 20. juna ove godine u prostorijama koje APIF u Prijedoru trenutno koristi.

Rukovodilac službe prodaje u APIF-u Vladimir Blagojević za CAPITAL ističe da je ova Agencija, nakon dva neuspjela pokušaja, po treći put oglasila prodaju poslovnog prostora u Prijedoru jer se do sada niko nije javio kao potencijalni kupac.

„Razlog prodaje je to što ove prostorije nisu za upotrebu i predstavljaju dodatno opterećenje u poslovanju. Trenutno ovaj objekat vodimo na kontima za sredstva namijenjena za prodaju. Ukoliko ne oglašavamo njegovu prodaju, moraćemo ga prenijeti na osnovna sredstva i obračunati amortizaciju, što bi prouzrokovalo dodatne troškove“, pojasnio je Blagojević.

Napomenuo je da je objekat u vlasništvu Agencije, ali da za zemljište oko objekta nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi.

„Agencija već godinama unazad radi na drugoj lokaciji, za koju uredno plaća zakupninu, što znači da će i pored eventualne prodaje, APIF nastaviti da posluje na istoj adresi kao i dosad, te će nesmetano nastaviti uspješno realizovati sve svoje zadatke“, naglasio je Blagojević.

Dodao je da Agencija, prema usvojenom planu rada za ovu godinu, nije planirala kupovinu nove zgrade.

capital.ba